Έρχεται πτώση στην τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά – Ελπίδες για κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

έρχεται-πτώση-στην-τιμή-της-αμόλυβδης-1398303
Φωτογραφία αρχείου

Υποχωρεί όπως όλα δείχνουν το ράλι στις τιμές των καυσίμων και στα Χανιά. Ανάσα για χιλιάδες καταναλωτές θα αποτελέσει η πτώση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στην Άννα Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

Η αμόλυβδη βενζίνη που σήμερα πωλείται στα πρατήρια γύρω στα 2,16 ευρώ το λίτρο αναμένεται να πέσει ακόμα και κάτω από τα 2 ευρώ το επόμενο διάστημα.

«Τις τελευταίες μέρες πραγματικά παρατηρούμε αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων και βλέπουμε ότι η τιμή διεθνώς έχει συνεχόμενη πτωτική πορεία. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε αρκετά χαμηλά τις τιμές στις ταμπέλες των πρατηρίων και υπολογίζουμε σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίνουν οι αναλυτές από τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, ότι η τιμή της αμόλυβδης θα κατέβει κάτω από 2 ευρώ. Το βαρέλι αυτή τη στιγμή είναι περίπου στα 94 δολάρια και οι προβλέψεις είναι ότι μπορεί μέχρι τέλος του έτους να είναι στα 65 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά οι τιμές θα πάνε στα επίπεδα πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και ίσως και πριν τον κορονοϊό, δηλαδή θα πέσουν αρκετά».

Πτώση των τιμών μετά το τέλος των αποθεμάτων

Ο κ. Δρακακάκης εξήγησε πως η πτώση δεν έχει φανεί ακόμη στα πρατήρια διότι υπάρχουν αποθέματα καυσίμων, τα οποία αγοράστηκαν από τους πρατηριούχους σε πιο υψηλές τιμές. Οι νέες μειωμένες τιμές αναμένονται εντός των επόμενων πέντε ημερών:

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η μέση τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά είναι 2,16 ευρώ ανά λίτρο και δεν έχει αλλάξει, διότι υπάρχουν ακόμα αποθέματα στα πρατήρια, που είχαν προμηθευτεί με άλλες τιμές. Ενώ σήμερα έχουμε σημαντική πτώση στην τιμή, αυτό δεν φαίνεται κατευθείαν στα πρατήρια. Πρέπει να περάσουν τέσσερις με πέντε ημέρες, προκειμένου να γίνουν νέες παραλαβές με τις νέες χαμηλές τιμές. Αυτό σημαίνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα ευελπιστούμε και υπολογίζουμε ότι η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά θα είναι περίπου 2.08. Αυτό μας χαροποιεί και πιστεύουμε να πέσουμε κάτω από τα 2 ευρώ», επισήμανε ο κ. Δρακακάκης.

Ανάσα το fuel pass

Την ίδια ώρα, ο κ. Δρακακάκης τόνισε πως η επιδότηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα αποτέλεσε ανάσα για χιλιάδες καταναλωτές: «Παρατηρούμε ότι ο κόσμος το χρησιμοποιεί το fuel pass 2. Είναι ένα αρκετά καλό ποσό επιδότησης για την βενζίνη».

Πτώση 40 λεπτών στο πετρέλαιο – Ανακούφιση για επαγγελματίες μεταφορείς

Ανακούφιση σε χιλιάδες οδηγούς και κυρίως σε επαγγελματίες μεταφορείς θα φέρει και η πτώση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης:

«Το πετρέλαιο το χρησιμοποιούν οι μεταφορείς, τα ταξί, τα αγροτικά, τα λεωφορεία, οπότε το γεγονός ότι μειώνεται η τιμή του είναι ευχάριστο, διότι το μεταφορικό έργο θα είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό για τους επαγγελματίες των μεταφορών».

Το πετρέλαιο κίνησης στα Χανιά πωλείται στο 1,90 ευρώ το λίτρο ενώ τις επόμενες ημέρες, η τιμή του θα μειωθεί στο 1,75 -1,80 ευρώ το λίτρο.

zarpanews.gr

 

 

2 thoughts on “Έρχεται πτώση στην τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά – Ελπίδες για κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook