Έρχεται νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

έρχεται-νέο-πεντάστερο-ξενοδοχείο-στ-859124
Φωτογραφία αρχείου

Ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα κατασκευαστεί από τον όμιλο Σπανού στην Ελούντα. Για την ανέγερση του ξενοδοχείου κλασικού τύπου στη θέση Τσιφλίκι χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Α.Ε. συμφερόντων του ομίλου από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Επίσης, το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μονάδας έδωσε και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού με την έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης. Ο όρος που έθεσε είναι όλες οι χωματουργικές εργασίες να πραγματοποιηθούν με παρακολούθηση από αρχαιολόγο, τον οποίο θα υποδείξει η Εφορεία.

Σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων οι εργασίες θα διακοπούν για να γίνει αυτοψία και οι λοιπές προβλεπόμενες ενέργειες, από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί η πρόοδος των εργασιών. Για τις υπαίθριες κατασκευές της μονάδας οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την απαιτούμενη μελέτη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου για την προώθηση της σχετικής διαδικασίας.

Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να ισχυροποιήσει την παρουσία του ομίλου στην Ελούντα καθώς θα κτισθεί δίπλα στην υφιστάμενη πολυτελή μονάδα του.

O όμιλος Σπανού διαθέτει τα Domes Resorts τα οποία συγκαταλέγονται στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Ο όμιλος αποτελείται από τα Domes of Elounda, Autograph Collection , Domes Noruz Chania, Autograph Collection και Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu.

Το Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu, εντάχθηκε πέρυσι υπό την ομπρέλα του brand Domes Resorts και παράλληλα στο brand The Luxury Collection. Αρχικά κτίστηκε για την οικογένεια Ωνάση στα τέλη της δεκαετίας 1960, και σχεδιάστηκε με βάση τις γραμμές του μοντερνιστικού κινήματος, από τον αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα Χαράλαμπο Σφαέλλο.

Το Domes Miramare παρέμεινε και μετά την ανακαίνισή του, πιστό στο χαρακτηριστικό μοντερνιστικό στυλ του Σφαέλλου. Το θέρετρο, που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες (adults-only), διαθέτει 113 δωμάτια, σουίτες και βίλες, που έχουν αναδιαμορφωθεί από την Kristina Zanic Design Consultants, ώστε να αντικατοπτρίζουν τον πλούτο και το χρώμα του περιβάλλοντος τοπίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook