Έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο στην Κρήτη – Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου

Υψηλές θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να επικρατήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κώστα Λαγουβάρδου, το Σάββατο και την  Κυριακή η θερμοκρασία στα Χανιά θα κυμανθεί από 33-34 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ανατολική Κρήτη θα ξεπεράσει τους 36.

Κόκκινο θα χτυπήσει το θερμόμετρο στην Πεδιάδα της Μεσσαράς, η οποία θα είναι η πιο ζεστή περιοχή της Κρήτης την Κυριακή, αφού το θερμόμετρο στην περιοχή αναμένεται να δείξει 38 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, από βράδυ του Σαββάτου, οι άνεμοι προβλέπεται να ενισχυθούν και θα πνέουν νότιοι, φτάνοντας τα 4 τοπικά 5 μποφόρ, ενώ από την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα είναι πέντε με έξι βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καύσωνα αλλά μιλάμε για ένα θερμό κύμα με υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή», είπε ο κ. Λαγουβάρδος.

Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Δευτέρα, με τις προβλέψεις να δείχνουν πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη στην Κρήτη θα κυμανθεί από 28 – 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατήσει καθεστώς άπνοιας ενώ από την Τετάρτη και μετά οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα κάνει την εμφάνισή του ένα βόρειο ρεύμα, ένα πρώιμο μελτέμι, εξαιτίας του οποίου, η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ