Έρχεται και στα Χανιά νέα πτώση στις τιμές των καυσίμων – Πού θα φτάσουν πετρέλαιο και αμόλυβδη

έρχεται-και-στα-χανιά-νέα-πτώση-στις-τι-1398303
Φωτογραφία αρχείου

Νέα πτώση στις τιμές των καυσίμων έρχεται και στα Χανιά τις επόμενες μέρες, μετά την ανακοίνωση της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι οι διεθνείς τιμές μειώνονται καθημερινά. Το βαρέλι σήμερα είναι στα 85-86 δολάρια σήμερα από 100 που ήταν το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να πέφτουν και οι τιμές της λιανικής. Ήδη στα Χανιά, η τιμή της αμόλυβδης είναι το 1,99 ευρώ, στο πετρέλαιο κίνησης 1,92 και το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται περίπου στο 1,20 ευρώ. Το επόμενο διάστημα η πορεία των διεθνών τιμών θα είναι πτωτική. Θα έχουμε αρκετή μείωση των τιμών και στα Χανιά. Οποιαδήποτε μείωση θα φανεί αλλά χρειάζεται να περάσουν μερικές μέρες, γιατί τα πρατήρια έχουν αποθέματα. Δεν εφοδιάζονται όλα μαζί, οπότε καθημερινά οι τιμές είναι διαφορετικές.

Από 1,92 που είναι αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο κίνησης αναμένεται να πέσει στο 1,88 – 1,89 και θα είναι σημαντική η μείωση ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Όλες οι μεταφορές γίνονται με πετρέλαιο κίνησης γι’ αυτό είχαμε και ακρίβεια σε πολλά προϊόντα. Ελπίζουμε τώρα με την μείωση της τιμής του πετρελαίου να έχουμε γενικότερα μείωση των τιμών στην αγορά. Ευελπιστούμε να πέσει και η τιμή της αμόλυβδης κάτω από το 1,90 ευρώ».

Οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να έχουν πτωτική πορεία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχουν πει επίσημα αναλυτές από ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης οι Χανιώτες

Στο μεταξύ, ο κ. Δρακακάκης ανέφερε πως η ζήτηση φέτος για το πετρέλαιο θέρμανσης από τους Χανιώτες είναι μεγάλη, με όλο και περισσότερα σπίτια να το προμηθεύονται: «Αρκετοί ήταν οι καταναλωτές, οι οποίοι δεν είχαν χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης τα προηγούμενα χρόνια και τώρα με την ενεργειακή κρίση αρκετός κόσμος έβαλε πετρέλαιο θέρμανσης στις αναγκαίες ποσότητες βέβαια για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα».

zarpanews.gr

One thought on “Έρχεται και στα Χανιά νέα πτώση στις τιμές των καυσίμων – Πού θα φτάσουν πετρέλαιο και αμόλυβδη

  1. Αλήτες, με τη τιμή του βαρελιού στα 80 δολάρια η βενζίνη είχε μέχρι 1,75€..
    Όλη η Ευρώπη βάζει με 1,75€ εδώ και καιρό,
    Νομίζετε ότι η μνήμη μας είναι κοντή?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook