Έρχεται η Παγκρήτια ιππική συνάντηση Γεωργαλίδικων αλόγων – Οι κανονισμοί

έρχεται-η-παγκρήτια-ιππική-συνάντηση-1680537

Ο Σύλλογος Προστασίας Γεωργαλίδικου Αλόγου «οι Μεσαρίτες» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης την Παγκρήτια ιππική συνάντηση Γεωργαλίδικων αλόγων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στο ιπποδρόμιο της «Μεσαράς» που βρίσκεται στην περιοχή του Φράγματος Φανερωμένης Δήμου Φαιστού.

Κανονισμοί της παγκρήτιας ιππικής συνάντησης 2023:

1) Υποχρεωτική η χρήση κράνους και σέλας για όλους τους ιππείς.

2)Υποχρεωτική η προσκόμιση επικυρωμένη υπεύθυνης δήλωσης του αναβάτη για τον ίππο του (ο ιππέας φέρει την ευθύνη για ότι συμβεί όσον αφορά τον ίππο του και όχι ο Σύλλογος)

3) Κόστος συμμετοχής ανά ίππο στη Γραμματεία την ώρα εγγραφής.

4) Στη γενική επίδειξη δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα άλογα ανεξαρτήτου ηλικίας, φυλής και βηματισμού.

5) Στην ειδική επίδειξη δικαίωμα συμμετοχής φέτος θα έχουν όλα τα άλογα ηλικίας άνω των 4 ετών, τα οποία ανήκουν σε ελληνικές φυλές πλαγιοτροχαστών (φυλή Μεσαράς και Πηνείας).

6) Όλη η διαδρομή της ειδικής επίδειξης θα πρέπει να γίνει με πλαγιοτροχασμό.

7) Στην ειδική επίδειξη σε περίπτωση αλλαγής βηματισμού, ο ιππέας οφείλει να βγει εκτός διαδρομής με τρόπο που να μην ενοχλήσει τους άλλους ιππείς.

8) Απαγορεύεται η χρήση βίας στα ζώα.

9) Οι ιππείς θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να φοράνε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το μπλουζάκι με τον αριθμό τους.

10) Απαγορεύεται η χρήση βαρίδιων και μαρτιγκαλ.

11) Ιππέας που δεν είναι ενήλικος, είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

12) Κάθε παράβαση των ανωτέρω κανονισμών, θα επιφέρει στον παραβάτη ιππέα τιμωρία 1 ημερολογιακό έτους, με αποκλεισμό από όλες τις ιππικές εκδηλώσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook