Έρχεται για δεύτερη φορά στα Χανιά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης»

έρχεται-για-δεύτερη-φορά-στα-χανιά-το-δ-973264

Έρχεται για ακόμα μια φορά στα Χανιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μίκης Θεοδωράκης από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Το τουρνουά ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ ήρθε για να καθιερωθεί! Η μεγάλη αυτή σκακιστική διοργάνωση που διεξήχθη για πρώτη φορά πέρσι για να τιμήσει το όνομα του μεγαλοσυνθέτη μας ¨ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ¨, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φέτος τα μηνύματα είναι παραπάνω από αισιόδοξα!

Ο Δήμος Χανίων και τα αρμόδια τμήματα Αθλητισμού-Τουρισμού είχαν μία άψογη συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και τον Α.Π.Ο. ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ (που είναι και οι διοργανωτές της εκδήλωσης) και τα αποτελέσματα φάνηκαν από το ξεκίνημά τους! Τη φετινή χρονιά ήδη με το που προκηρύχθηκε οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 70 με 17 τιτλούχους σκακιστές από 12 χώρες!

Μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου σκακιού που κατέχουν τον ανώτερο τίτλο στο σκάκι, τον τίτλο του Grand Maître, έχουν δηλώσει συμμετοχή για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό δίνει το δικαίωμα σε μια σειρά άλλους παίκτες να το εκμεταλλευτούν, διεκδικώντας μία νόρμα τίτλου που είναι ο πολυπόθητος στόχος όλων των σκακιστών.

Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκεται και η GM Elina Danielian από την Αρμενία, ένα από τα κορυφαία ονόματα στο γυναικείο σκάκι. Η Danielian έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε νεανικές κατηγορίες, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της δώδεκα φορές σε Ολυμπιάδες σκακιού και έχει κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2021 και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης σε γρήγορο σκάκι!

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μια σειρά από λάτρεις του σκακιού, αθλητές από Καναδά, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία διανύοντας την τρίτη ηλικία, έρχονται για να συμμετάσχουν στην κατηγορία βετεράνων!

Η φετινή διοργάνωση έχει μία ακόμη πρωτοτυπία να είναι αδελφοποιημένη με το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά που γίνεται στην Πάφο έχοντας κοινά χρηματικά έπαθλα σε παίκτες που θα αγωνιστούν και στις δύο διοργανώσεις. Ήδη γι αυτό το λόγο υπήρχε και επικοινωνία των Δημάρχων Χανίων και Πάφου έτσι ώστε να υπάρχει ακόμη πιο στενή συνεργασία.

Το τουρνουά «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» διεξάγεται τη δεύτερη βδομάδα του Πάσχα 17-23 Απριλίου και τα οφέλη του είναι πολλαπλά, εκτός το ότι δίνει την ευκαιρία στους αθλητές του Νομού μας να αγωνιστούν σε μία μεγάλη διοργάνωση είναι και μία ευκαιρία να τονώσει και τουριστικά την πόλη μας σε μία χαμηλή περίοδο.

Τέλος να τονίσουμε και τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει η Αντιπεριφέρεια Χανίων δίνοντας άλλη μια φορά ενεργά το παρών της στα αθλητικά – Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook