Έρχεται “φορολογικός καύσωνας“ – Τι πρέπει να πληρώσουμε στην εφορία

έρχεται-φορολογικός-καύσωνας-τι-1222965

Έρχεται “φορολογικός καύσωνας “για πολλούς πολίτες καθώς θα πρέπει να τακτοποιήσουν από τις 31 Μαΐου έως και το Φεβρουάριο του 2023 μια σειρά από υποχρεώσεις προς την εφορία.

Αναλυτικά:

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος 2021 αναμένεται να εξοφληθεί έως τις 31 Μαΐου του 2022. Πάντως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο δεν θα έχουν έκπτωση, ενώ όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να τον εξοφλήσουν σε 10 δόσεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, τότε μπορούν να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση και να τον πληρώσουν σε έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιβάρυνση ετήσιου επιτοκίου στην περιοχή του 5%.

Μια άλλη εναλλακτική λύση για να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τον ΕΝΦΙΑ είναι να τον πληρώσουν σε 12 άτοκες δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες.

Φόρος εισοδήματος

Όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, έχουν τη δυνατότητα να τον πληρώσουν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου και η τελευταία έως τον Φεβρουάριο του 2023. Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος έως τις 29 Ιουλίου 2022 θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

Επίσης σημειώνεται ότι μέσω της ρύθμισης των 24 δόσεων ή των 12 άτοκων μηνιαίων δόσεων με την πιστωτική κάρτα μπορούν να αποπληρώσουν οι φορολογούμενοι τον φόρο εισοδήματος.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook