Έρχεται επιτέλους χειμώνας στα Χανιά – Πότε θα αλλάξει ο καιρός στην Κρήτη

έρχεται-επιτέλους-χειμώνας-στα-χανιά-8-1148447

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου – Χιόνια στα ορεινά

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την Δευτέρα στα Χανιά και την Κρήτη, με τον καιρό να γίνεται ουσιαστικά χειμερινός και φυσιολογικός για την εποχή.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, προβλέπονται βροχές στη Δυτική Κρήτη αλλά και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Οι κρύες μέρες θα διαρκέσουν και μετά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Βροχερός ο καιρός στην Δυτική Κρήτη

«Είχαμε έναν πολύ ζεστό Δεκέμβριο και έναν Ιανουάριο μέχρι τώρα. Τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα κάπως και στην Κρήτη. Να έρθουν επιτέλους χειμερινές συνθήκες. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πολύ λίγα φαινόμενα. Αλλαγή του καιρού και στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη περιμένουμε από την Δευτέρα.

Αυτή την εβδομάδα θα είναι μια ψυχρή χειμωνιάτικη εβδομάδα. Θα στραφούν οι άνεμοι σε βοριάδες, σιγά σιγά θα ενισχύονται έως την Τετάρτη και θα έχουμε βροχές στην Κρήτη όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Θα μπούμε σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τα κανονικά. Όχι ακραίο σε καμία περίπτωση. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

«Στην ανατολική Κρήτη που δεν είχαμε βροχές, είχαμε 18-19 βαθμούς. Δεν είναι ότι συμβαίνει για μια με δυο ημέρες. Συμβαίνει για πολλές ημέρες και αυτό είναι το ανησυχητικό.

Επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη 

Από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Θα έχουμε καλύτερη εικόνα στην αρχή της εβδομάδας. Πιθανότατα, θα έχουμε αρκετές βροχές αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει. Θα πάμε σε ένα χειμερινό σκηνικό, το οποίο θα έχει διάρκεια, μετά και από τις αρχές Φεβρουαρίου».

Σχετικά με το εάν ο Φεβρουάριος θα είναι ένας δύσκολος καιρικά μήνας, ο κ. Λαγουβάρδος είπε πως «ξέρουμε ότι ο Φεβρουάριος είναι κρύος μήνας. Λογικά θα έχουμε κρύο. Έχουμε μπροστά μας μια αλλαγή του καιρού, με αρκετό κρύο και για αρκετές ημέρες. Είναι απολύτως φυσιολογικά για την εποχή».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook