Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας και αλλαγές στο SMS με κωδικό 6 και 4: Σφοδρά μέτρα και το τετ α τετ Μητσοτάκη – Τσιόδρα

έρχεται-απαγόρευση-κυκλοφορίας-και-α-1137647

Έντονο παρασκήνιο, συσκέψεις και στο βάθος νέα σκληρά μέτρα. Η πίεση των ΜΕΘ, ο αριθμός των διασωληνωμένων και το αποτυχημενο lockdown αλλάζουν τα δεδομένα. Τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS στο 13033.

Η κατάσταση είναι πλέον οριακή στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και στην Αττική φαίνεται πως είναι εκτός ορίου γεγονός που φέρνει ακόμη και σήμερα Τετάρτη αποφάσεις για νέα σκληρά μέτρα -με αλλαγές ακόμη και στην απαγόρευση κυκλοφορίας- ως αντιστάθμισμα του πλήρως αποτυχημένου lockdown και όσων στις κρίσιμες συνεδριάσεις ψήφιζαν «λευκό»!

Τα παραπάνω συζητήθηκαν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την πραγματικά κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Πληροφορίες του iEidiseis, σημειώνουν ότι χθες Τρίτη υπήρξε ένας μαραθώνιος συσκέψεων και συναντήσεων και η άμεση λύση στο χάος της πανδημίας είναι τα σκληρότερα μέτρα τύπου Μαρτίου με κάποιες, ωστόσο, παραλλαγές (και καθόλου απίθανο) με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα όπως στην εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Πηγές του iEidiseis, αναφέρουν ότι ο κ. Τσίοδρας παρουσίασε στον πρωθυπουργό την σημερινή εικόνα, με την πανδημία να σαρώνει την Ελλάδα και τους διασωλημένους στις ΜΕΘ να είναι από 45 ετών έως 60 και πως η άμεση λύση είναι αυστηρό lockdown με εφαρμογή των μέτρων ακόμη και από το πρωί της Πέμπτης.

Πλέον στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων και τα μέτρα που θα εξετάσουν είναι τα ακόλουθα:

Θα υπάρξει εισήγηση για γενική απαγόρευση. Η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο κοντά στο σπίτι και μόνο με τα πόδια (χωρίς δηλαδή την χρήση αυτοκινήτου).

Αυτο σημαίνει ότι το SMS με κωδικό «6» θα «κόβει» επί της ουσίας τις διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς οι όποιες μετακινήσεις για άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο θα γίνεται μόνο με τα πόδια.

Ένα δεύτερο σενάριο, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι να επιστρέψει στις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα τεθεί επί τάπητος οι όποιες αποφάσεις να ισχύσουν σε ολόκληρη την χώρα και όχι για παράδειγμα στην μισή Πελοπόννησο.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για «κόψιμο» και αυστηρή επιτήρηση του SMS με κωδικό «4» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται υπερβολική και παραπλανητική χρήση.

Την ίδια στιγμή και στην γραμμή του σκληρού lockdown, οι ειδικοί θα εξετάσουν το δημόσιο να λειτουργήσει με το απαραίτητο προσωπικό, να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα και επι της ουσίας να εργάζονται τα σώματα ασφαλείας και μόνο οι απαραίτητοι φορείς- τομείς να είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Τα παραπάνω θα αφορούν μέτρα διάρκειας δύο ή τριών εβδομάδων και η βάση όλων των παραπάνω είναι το τρίπτυχο «υγεία – οικονομία – καθημερινότητα πολιτών», με τις ανακοινώσεις να γίνουν από τον Βασίλη Κικίλια το απόγευμα της Τετάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με συνομιλητές του iEidiseis που είναι μέλη της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας αν εφαρμοστεί στην πράξη το lockdown, τότε «θα δούμε μείωση των κρουσμάτων και αποσυμπίεση του ΕΣΥ ακόμη και της τάξεως του 70%» γεγονός που θα μας δίνει την άνεση να γιορτάσουμε ένα φυσιολογικό Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 2.353 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1159 στην Αττική και από αυτά τα 785 στους τέσσερις τομείς των Αθηνών.

Παράλληλα, οι ελεύθερες ΜΕΘ στην Αττική είναι λιγότερες από 19 και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι αριθμοί των ΜΕΘ για κορονοϊό νωρίς το απόγευμα, και ανά νοσοκομείο, έχουν ως εξής:

  • «ΚΑΤ: 26 ασθενείς στις 28 κλίνες.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 Κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ασθενείς στις 16 κλίνες.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 46 ασθενείς στις 46 κλίνες (δύο πρόσθετες). ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Από το απόγευμα 4 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΑΤΤΙΚΟ: 36 ασθενείς στις 43 κλίνες».

One thought on “Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας και αλλαγές στο SMS με κωδικό 6 και 4: Σφοδρά μέτρα και το τετ α τετ Μητσοτάκη – Τσιόδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook