Έρχεται αφρικανική σκόνη στα Χανιά – Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο

έρχεται-αφρικανική-σκόνη-στα-χανιά-π-1111286

Νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες

Καλοκαιρινός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφού η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή για την εποχή, αγγίζοντας ακόμη και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος. Μέχρι την Κυριακή, η θερμοκρασία στο νησί θα κυμαίνεται από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου:

«Έχουμε κάποια βαρομετρικά χαμηλά τα οποία επηρεάζουν την χώρα μας με βροχές από χθες μέχρι και σήμερα αλλά τις βορειότερες περιοχές της Κρήτης, την ηπειρωτική χώρα και κυρίως την Δυτική Ελλάδα με νοτιάδες, για αυτό έχουμε και υψηλές θερμοκρασίες για την  εποχή. Αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με νοτιάδες. Δεν αναμένουμε βροχές, παρά μόνο πολύ λίγες βροχοπτώσεις τοπικά στο νησί. Θα έχουμε νοτιάδες, οι οποίοι ανεβάζουν πολύ τις θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα του νησιού, που είναι οι μεγάλες πόλεις».

Κυριακή 20/11: Νεφώσεις, ενισχυμένοι νοτιάδες και αφρικανική σκόνη 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, την Κυριακή υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης νεφώσεων ενώ οι ενισχυμένοι νοτιάδες που θα πνέουν στο νησί 5-6 μποφόρ, θα ευνοήσουν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης:

«Λόγω των ενισχυμένων νοτιάδων, θα υπάρχει πιο έντονη νέφωση και θα έχουμε μεταφορά αφρικανικής σκόνης και θα υπάρχει θόλωση στην ατμόσφαιρα από αυτό. Θερμοκρασιακά όμως θα είμαστε πολύ πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα στην Κρήτη. Έχουμε και τις υψηλότερες θερμοκρασίες το πρωί και τις ελάχιστες και στις μέγιστες και αυτό θα συνεχιστεί. Στο εσωτερικό του νησιού το βράδυ πέφτει η θερμοκρασία, ωστόσο στις παραλιακές περιοχές έχουμε και υψηλές ελάχιστες και υψηλές μέγιστες.».

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου αναμένεται στροφή των ανέμων σε δυτικούς και η θερμοκρασία θα πέσει στα κανονικά επίπεδα, 18 με 20 βαθμούς.

Πότε αλλάζει ο καιρός – Πότε έρχονται βροχές στην Κρήτη 

Σημαντικές αλλαγές στο σκηνικό του καιρού με εκδήλωση αρκετών βροχών αναμένονται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε ο κ. Λαγουβάρδος  «Υπάρχει μια επιφύλαξη γιατί είναι νωρίς αλλά φαίνεται πως οι σημαντικές αλλαγές του καιρού θα έρθουν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook