Επτά οι καταγγελίες βιασμού για τον τέταρτο ηθοποιό που ψάχνει ο εισαγγελέας

επτά-οι-καταγγελίες-βιασμού-για-τον-τέ-1180091

Σε μια περίοδο που οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση  παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, με το ελληνικό Metoo να  αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της αναζήτησης δικαιοσύνης μετά την έκρηξη καταγγελιών, οι εξελίξεις για τον ηθοποιό που έχει ήδη κατηγορηθεί για τέσσερις βιασμούς είναι καταιγιστικές. Ο δικηγόρος των θυμάτων γνωστοποιεί ότι ενώπιον του εισαγγελέα έχουν καταθέσει συνολικά επτά άνθρωποι.

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Πέτρος Πανταζής, δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα, την περίοδο τέλεσης των ειδεχθών ενεργειών.

Σε βάρος του 40χρονου άνδρα, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, είχαν, μέχρι πριν από λίγες ημέρες,  κατατεθεί τουλάχιστον τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με τη μία εξ αυτών από καταξιωμένη ηθοποιό, με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, και την αδελφή της.

Mάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρυξέλλες και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένουν μόνιμα οι δύο αδελφές που μηνύουν τον ηθοποιό.

Σκοπός είναι και οι δύο να βρεθούν ενώπιον των προξενικών αρχών για να καταθέσουν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν στο δικόγραφο της μήνυσής τους.

Τα όσα είχαν αναφέρει στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Έκαναν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014, ενώ και οι δύο ήταν ανήλικες -η μία 15 και ή άλλη 14 ετών- και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα. Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει κι άλλες γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη τον περασμένο Ιούλιο ζητούν την επίσπευση της έρευνας, επικαλούμενες κίνδυνο παραγραφής κάποιων εκ των σοβαρότατων αδικημάτων που περιγράφουν.

Σύμφωνα με τον κ.Πανταζή, όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι πέντε μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Με λίγα λόγια, έχουν επισήμως καταθέσει επτά θύματα του μηνυομένου, ενώπιον του Εισαγγελέως.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook