Εποχική ρουτίνα περιποίησης: Τι πρέπει να προσέξετε στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σας

εποχική-ρουτίνα-περιποίησης-τι-πρέπε-1330847

Οι κατάλληλες κινήσεις φροντίδας και οι συμβουλές των ειδικών εξασφαλίζουν την υγεία και την όμορφη όψη της επιδερμίδας και των μαλλιών μας.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι πλέον μια μακρινή ανάμνηση και να μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο οι απότομες εναλλαγές του καιρού ταλαιπωρούν τα μαλλιά και το δέρμα μας, προκαλώντας αφυδάτωση, ξηρότητα, τραχιά υφή αλλά και έντονη τριχόπτωση. Γι’ αυτό εστιάζουμε σε δύο βασικά κομμάτια της περιποίησης που θα τα επαναφέρουν στη βέλτιστη κατάσταση.

Skincare: Απαλό δέρμα σαν μωρού

Σε ό,τι αφορά το δέρμα, η χρήση scrub με κόκκους ή μιας μάσκας με απολεπιστικά οξέα κρίνεται αναγκαία προκειμένου να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Ακολουθούμε τη διαδικασία το λιγότερο μία φορά την εβδομάδα μετά τον βραδινό καθαρισμό αν έχουμε κανονική ή ξηρή επιδερμίδα και μάξιμουμ τρεις, για τη λιπαρή ή μεικτή.

Προσοχή: Αν έχετε ευαίσθητο τύπο, προτιμήστε μια σύνθεση για βαθύ καθαρισμό που απευθύνεται στον τύπο σας.

Σταδιακά οι παραπάνω κινήσεις σε συνδυασμό με τη χρήση συνθέσεων βαθιάς ενυδάτωσης σε καθημερινή βάση θα βοηθήσουν το δέρμα να επανέλθει, ανακτώντας τη χαμένη λάμψη και σφριγηλότητά του. Άλλωστε σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει ή να νιώθει την επιδερμίδα είτε τη δική του είτε του συντρόφου του αφυδατωμένη και ξηρή. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να αποκτήσουμε είναι η μωρουδίστικη υφή που όλοι λατρεύουμε.

Extra Tip

Τα καλλυντικά με οξέα φρούτων κάνουν την επιδερμίδα φωτοευαίσθητη. Ετσι η καθημερινή χρήση μιας αντηλιακής κρέμας με SPF ευρείας προστασίας επιβάλλεται προκειμένου να αποφύγουμε δυσχρωμίες και τη φωτογήρανση.

Haircare: Διαφορετικές ανάγκες – διαφορετική περιποίηση

Αντίστοιχα για την ανάλογη περιποίηση των μαλλιών μας, η επίσκεψη στο αγαπημένο μας κομμωτήριο θα βοηθήσει. Εκεί με τη συμβολή των ειδικών οι μεγάλες αλλαγές που συνήθως αυτή την εποχή επιθυμούμε να δούμε και έχουμε τόσο ανάγκη γίνονται πραγματικότητα. Ωστόσο δίνουμε πάνω απ’ όλα έμφαση στην αναδόμηση της τρίχας και στην ενυδάτωσή της, ενώ για τη συντήρηση του χρώματος στο σπίτι χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα φροντίδας προσαρμοσμένα σε κάθε περίπτωση. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι άλλα προϊόντα χρειάζονται τα μαλλιά που είναι φυσικά και δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία, άλλα τα βαμμένα μαλλιά και άλλα εκείνα που έχουν ανταύγειες. Ακόμα και το pΗ που έχει το νερό στην περιοχή όπου μένει ο καθένας από εμάς μπορεί να τα επηρεάσει. Η εξατομίκευση λοιπόν και στον τομέα της περιποίησης των μαλλιών έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ένα όμορφο χρώμα ή μια καινούργια κουπ ανανεώνουν εκτός από την εμφάνιση και τη διάθεσή μας. Τι είναι τάση και τι όχι, αυτό δεν θα το εξετάσουμε τώρα. Το σημαντικό είναι αυτό που θα επιλέξουμε να κάνουμε σε κούρεμα ή βαφή να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και να μας τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Extra Τip

Καλό είναι να επισκέπτεστε το κομμωτήριο που εμπιστεύεστε και να συζητάτε μαζί τους τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Δείξτε στον ειδικό φωτογραφίες για να έχει μια σαφή εικόνα του τι επιθυμείτε και ζητήστε την άποψή του. Έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Η συμβουλή μου είναι να μη φοβάστε τη λάμψη που εκπέμπετε, είναι κάτι το οποίο δικαιούστε και αξίζετε.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook