ΕΠΟ: Κανένα ματς ερασιτεχνικού πρωταθλήματος δε θα γίνεται χωρίς απινιδωτές στο γήπεδο

Έπρεπε να πεθάνουν ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου για να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα… αυτονόητα. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι δε θα διεξάγεται κανένα ματς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δίχως απινιδωτές.

Κάποιες από τις πιο πρόσφατες τραγικές περιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα μέσα Ιανουαρίου πέθανε ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής στην Καρδίτσα, έχοντας καταρρεύσει την ώρα του αγώνα. Πριν από λίγα 24ωρα, 45χρονος πατέρας δυο παιδιών από το Ναύπλιο κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς. Η ΕΠΟ κινητοποιήθηκε και πήρε μια σημαντική απόφαση, για τη ζωή των παικτών των Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ομοσπονδία αποφάσισε ότι δε θα διεξάγεται κανένα ματς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δίχως απινιδωτές, ζητώντας παράλληλα την κινητοποίηση των Δήμων, αλλά και την “…προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα”.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα.

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ