ΕΠΚ Κρήτης: Οι τράπεζες παίζουν άσχημο παιχνίδι εις βάρος των δανειοληπτών

επκ-κρήτης-οι-τράπεζες-παίζουν-άσχημο-1174540

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ενημερώνει τους δανειολήπτες, αλλά και κάθε αρμόδιο Φορέα ότι, σύμφωνα με την ίδια, οι τράπεζες και οι συνεργάτες αυτών, παίζουν άσχημο παιχνίδι εις βάρος των δανειοληπτών, που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει η Ένωση, ενώ οι δανειολήπτες κάνουν προσέγγιση ρύθμισης των οφειλών τους με αίτηση ρύθμισης και διαμεσολάβηση την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οι τράπεζες απαξιούν τελείως το αίτημα, δεν απαντούν, αντίθετα μάλιστα προβαίνουν άμεσα στο κλείσιμο του λογαριασμού, απαιτούν την άμεση εξόφληση του του ποσού, στέλνοντας σχετικό εξώδικο.

Έπειτα από τα παραπάνω, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αφενός διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει δημόσια αυτή την συμπεριφορά αφετέρου, παροτρύνει και στηρίζει κάθε μέλος της, ζητώντας του να απαντήσει και να προβεί σε καταγγελία με εξώδικο, κοινοποιώντας το τόσο στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή αλλά και στον θεσμικό του φορέα.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης απευθυνόμενη στις τράπεζες και στις εταιρείες διαμεσολάβησης, τις καλεί να αλλάξουν τακτική καθώς η όμοια τακτική, θεωρείται ετσιθελική, αυταρχική και ζημιογόνα αμφότερα για τα μέλη και δεν βοηθάει στην ρύθμιση των δανείων, που είναι το ζητούμενο.

Ακόμα επισημαίνει ότι αφού αυτή η τακτική των δανειοληπτών δεν βρίσκει πρόσκαιρο έδαφος, για την ρύθμιση των δανείων εκ μέρους των τραπεζών, μονόδρομος είναι πλέον η Δικαστική ρύθμιση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook