Επιβεβαιώνει την παραδοχή Άδωνη για το άνοιγμα του τουρισμού ο Πέτσας, ρίχνοντας την ευθύνη και στην επιστήμη…

επιβεβαιώνει-την-παραδοχή-άδωνη-για-τ-1096904

Την παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη πως έπεσαν έξω στις προβλέψεις και ξέφυγαν τα κρούσματα επιβεβαίωσε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μόνο που αυτή τη φορά εκτός από τους πολίτες έριξε την ευθύνη και στην επιστήμη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, ο Στέλιος Πέτσας κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

«Σε όλο τον κόσμο το δεύτερο κύμα εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Αυτό ήταν κάτι που δεν το ανέμενε κανένα προβλεπτικό μοντέλο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αν ήταν μέσα στις προβλέψεις των μοντέλων που έχουν όλοι οι επιστήμονες είναι βέβαιο ότι θα είχε προβλεφθεί πιο πριν» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «οι προβλέψεις όλων των επιστημόνων δεν δείχνανε αυτή την εκθετική αύξηση στα κρούσματα».

«Ακόμα και σήμερα αν πάρει κανείς την ενημέρωση που έχει ο πρωθυπουργός, ακόμα κι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους, θα δουν ότι η εκθετική αύξηση είναι πάνω από το χειρότερο δυνατό σενάριο που είχαν προβλέψει οι επιστήμονες. Αυτό λέει κάτι. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι όταν το βλέπεις αυτό να παίρνεις το μέτρο που χρειάζεται γρήγορα» συμπλήρωσε, ενώ για άλλη μια φορά πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες.

Όσο για το πώς φτάσαμε στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ είπε ότι η απόφαση ελήφθη για «να προλάβουμε την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας», αλλά δεν παρέλειψε να αναφερεί στη «γενική χαλάρωση» του κόσμου ως απότελεσμα της «κόπωσης».

Μίλησε επίσης για αυξημένη κινητικότητα σε αντίθεση με τον περασμένο Μάρτιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις αλλά και για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και αναστολή κάποιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων που παραμένουν ανοιχτές αν δεν υπάρξει σύντομη αποκλιμάκωση.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η πίεση στο σύστημα θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 ημέρες ενώ τα κρούσματα θα αρχίσουν να έχουν μια επιπέδωση.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η καραντίνα.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook