Επιβάτης έπαθε ανακοπή στην πτήση της Ryanair Στοκχόλμη – Θεσσαλονίκη

επιβάτης-έπαθε-ανακοπή-στην-πτήση-της-ry-470451
Φωτογραφία αρχείου

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η πτήση της Ryanair από τη Στοκχόλμη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής όταν ένας επιβάτης υπέστη ανακοπή.

Στο αεροσκάφος επικράτησε πανικός και ο πιλότος αναζητούσε πάνω από την Πολωνία αεροδρόμιο για να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεψε την προσγείωση στο Γκντανσκ και τελικά αυτή έγινε στη Βαρσοβία, όπου ασθενοφόρο παρέλαβε τον επιβάτη, στον οποίο είχαν παράσχει τις πρώτες βοήθειες, εντός του αεροπλάνου, τρεις γιατροί επιβάτες της πτήσης.

Εν τέλει το αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Στοκχόλμη στις 18.25 και επρόκειτο να φτάσει μετά από σχεδόν 3 ώρες στη Θεσσαλονίκη, αφίχθη γύρω στα μεσάνυχτα, με την ταλαιπωρία και την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των επιβατών.

Όπως περιέγραψε στη Voria.gr ένας επιβάτης της πτήσης, όλα ξεκίνησαν περίπου 1,5 ώρα μετά την αναχώρηση της πτήσης από τη Στοκχόλμη κι ενώ το ταξίδι κυλούσε ομαλά.

«Μια κυρία από τη μέση του αεροσκάφους πετάχτηκε επάνω κι άρχισε να φωνάζει. Ήταν αναστατωμένη και ζητούσε βοήθεια στα ελληνικά, λέγοντας κατ΄επανάληψη «Παναγία μου, Παναγία μου, Παναγία μου».

Τρομάξαμε και στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Ένας επιβάτης έπαθε ανακοπή και υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Το πλήρωμα κινητοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε τη συνδρομή γιατρού. Στην πτήση ήταν τρεις γιατροί που έσπευσαν αμέσως πάνω από τον επιβάτη, ενώ υπήρχε και απινιδωτής. Ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι θα κάνει αναγκαστική προσγείωση», μας λέει ο επιβάτης της πτήσης.

Το αεροσκάφος κινήθηκε προς το κοντινότερο αεροδρόμιο που ήταν αυτό του Γκντανσκ στην Πολωνία. Ο καιρός ήταν άστατος με χαμηλή νέφωση. Έγιναν δύο προσπάθειες προσγείωσης που όμως απέβησαν άκαρπες.

Μετά από συνεννόηση με τις πολωνικές αρχές η πτήση συνέχισε για Βαρσοβία. Κι εκεί όμως η πρώτη προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής. Εντός του αεροσκάφους η αγωνία και ο φόβος συνεχιζόταν. Όλοι οι επιβάτες, στην πλειονότητά τους Έλληνες, παρέμεναν σιωπηλοί στις θέσεις τους.

Τελικά με τη δεύτερη προσπάθεια ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο στη Βαρσοβία, όπου είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση των αρχών για την παραλαβή του ασθενή επιβάτη. Γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο αεροσκάφος και με φορείο τον παρέλαβαν, ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα μετά το αεροσκάφος απογειώθηκε και συνέχισε το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook