Επιτυχημένη η εκδήλωση του Ε.ΣΥ.Ν. Παραρτήματος Χανίων για την κάνναβη

επιτυχημένη-η-εκδήλωση-του-ε-συ-ν-παραρ-907193

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων η εκδήλωση του Παραρτήματος Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου Ναρκωτικών με θέμα: «ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ, Η σημερινή χρήση της και οι βιολογικές, ψυχολογικές, κοινωνικές επιπτώσεις».

Εισηγητής ήταν ο Δρ Παναγιώτης Γεωργάκας, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, ο οποίος στην εισήγηση του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας «στεγνού» προγράμματος στα Χανιά εφόσον το πρόβλημα των εξαρτήσεων εντείνεται.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι χώρες του εξωτερικού όπως: η Αγγλία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Ολλανδία έχουν στραφεί ή στρέφονται προς την αξιοποίηση στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και πως η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα προγράμματα υποκαταστάτων και τα «στεγνά» είναι ο στόχος: «Ο στόχος είναι να απελευθερώσει τον άνθρωπο από οποιαδήποτε εξαρτητική σχέση με οποιονδήποτε εξαρτησιογόνο παράγοντα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων του Ε.ΣΥ.Ν. Χανίων Γιώργος Τσαουσάκος, αναφέρθηκε στις πολύχρονες προσπάθειες του ΕΣΥΝ και άλλων τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την ίδρυση του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά.

«Ως ΕΣΥΝ δεν σταματάμε εκεί. Θέλουμε να δοθεί λύσει στο πρόβλημα με ένα ολοκληρωμένο “στεγνό” πρόγραμμα απεξάρτησης θεραπείας και επανένταξης στη δυτική Κρήτη στα πρότυπα λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη” που λειτουργεί στο Ηράκλειο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook