Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ: “Μπλόκο” σε περισσότερα από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης!

Καίριο πλήγμα σε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης απέτρεψαν τη διοχέτευση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, κατάσχεσαν περισσότερα από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συνέλαβαν τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος που διενεργούνταν παγκοσμίως.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 37 και 36 ετών αντίστοιχα, κι έναν 35χρονο Έλληνα, η δραστηριότητα των οποίων αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ανέλαβαν το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επ’ αυτοφώρω

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε περιοχή στο κέντρο τη Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στο πλαίσιο μεταξύ τους συναλλαγής, όλοι οι προαναφερόμενοι άντρες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ένας εξ’ αυτών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράδοση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (324) κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (260) δέματα,
  • (5.265) ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • (5) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και\
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος το οποίο και αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πηγή: topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ