Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Στα τσακίδια Τζέφρυ Πάιατ, είσαι ανεπιθύμητος

επιτροπή-ειρήνης-χανίων-στα-τσακίδια-725393

Στην επίσκεψη του Αμερικανού Τζέφρυ Πάιατ, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο στα Χανιά, αναφέρεται με ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων πως στην επέκταση της βάσης της Σούδας, και στα «νέα  συστήματα που έχουν φέρει στη βάση οι αμερικανοί και τον προβλήτα Κ-14, όπου ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα».

Η ανακοίνωση:

«Ξενάγηση» στις εγκαταστάσεις της αμερικάνικης βάσης στην Σούδα «με εκπλήξεις» – σύμφωνα με όσα άφησαν να διαρρεύσουν – ετοιμάζει σήμερα ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ στον ΥΠ.ΕΘ.Α Νίκο Παναγιωτόπουλο σε επίσκεψη των στην πόλη μας. «Εκπλήξεις» που – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – «έχουν σχέση με τα νέα  συστήματα που έχουν φέρει στη βάση οι αμερικανοί και τον προβλήτα Κ-14, όπου ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα». Ποιά είναι, άραγε, «τα συστήματα» αυτά τι τα κάνει τόσο σημαντικά και για ποιούς, ώστε ο αμερικάνος πρέσβης να παίρνει από το χέρι τον έλληνα ΥΠ.ΕΘ.Α, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, για να του(ς) τα δείξει «επιτόπου»;;; Ποιους βάζουν στο «στόχαστρο» των και τα συμφέροντα ποιών υπηρετούν;;;

Απαντήσεις σ΄ αυτά δεν θα μας δώσουν σε «συνέντευξη τύπου», όσοι συμμετέχουν «στην ξενάγηση». Δεν θα μας πουν ότι η αναβάθμιση του κρηπιδώματος Κ-14 γίνεται για να ελλιμενίζεται μόνιμα το πιο θανατηφόρο όπλο που έχει ποτέ επινοήσει η ανθρωπότητα: Ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που μεταφέρει πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές και θα μπορούσε να μετατρέψει έως και 288 στόχους, ο καθένας στο μέγεθος μιας πόλης, σε ραδιενεργό τέφρα σε 30 λεπτά, σε λιγότερο χρόνο από ότι χρειάζεται για να παραγγείλει κανείς μια πίτσα. Δεν θα μας πουν ότι στο Μαράθι κατασκευάζουν μια ακόμα αποθήκη, ώστε να έχουν την δυνατότητα αποθήκευσης περισσότερων πυραύλων Τόμαχοκ που μπορούν να φέρουν γόμωση με πυρηνική κεφαλή, αλλά και άλλων πυρηνικών όπλων. Δεν θα μας πουν ότι σχεδιάζουν την κατασκευή έξι νέων στεγάστρων για τα αεροσκάφη τους και ετοιμάζουν φαραωνικά έργα στο αεροδρόμιο για να εξυπηρετούν ταυτόχρονα πολλά περισσότερα μεταγωγικά αεροσκάφη. Δεν θα μας πουν ότι στα σχέδια τους είναι η μεταφορά στη Κρήτη του αμερικάνικου αντιαεροπορικού συστήματος THAAD για την αναχαίτιση μεγάλων βαλλιστικών πυραύλων. Δεν θα μας πουν ότι οι εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου αλλά και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης αποτελούν βοηθητικές υποδομές της βάσης…

Όλα αυτά απογειώνουν τις επιχειρησιακές και επιτελικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας. Δυνατότητες, όμως, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια του λαού μας, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή. Κανείς σήμερα δεν πρέπει να έχει την αυταπάτη ότι η βάση της Σούδας, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα εμποδίσουν τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις της τούρκικης αστικής τάξης στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με ποιών τις πλάτες η Τουρκία κάνει επίδειξη ισχύος στην περιοχή και αμφισβητεί την επήρεια της Κρήτης και άλλων νησιών στην ελληνική ΑΟΖ;;; Δεν είναι το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί που στηρίζουν τις Τουρκικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και την κυβέρνηση Σάρατζ;;;; Δεν είναι το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και νομιμοποιεί έτσι την συνέχιση των υπερπτήσεων των τούρκικων αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά, γκριζάροντας τα;;;

Στο «στόχαστρο» της αμερικάνικης βάσης είναι οι λαοί: Φτιάχτηκε για να αποτελέσει το άκρο του τόξου απέναντι στις χώρες του σοσιαλισμού και λειτούργησε ως ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους πολέμους. Σήμερα απογειώνεται ως η αιχμή του δόρατος των αμερικανών προς τις χώρες της Αφρικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και τον Ινδικό Ωκεανό. Για να προστατεύσει τα αμερικάνικα συμφέροντα, απέναντι στους άλλους «παίχτες» – την Ρωσία, την Κίνα και άλλους – στον έλεγχο ή το ξαναμοίρασμα του ενεργειακού και ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς, μακελεύοντας τους λαούς. Γιατί αυτοί οι δρόμοι πάντα ανοίγουν με το αίμα των λαών. Σ΄ αυτούς τους δρόμους αναζητά την «τύχη» της και η ελληνική αστική τάξη. Για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, να αναβαθμίσει τη χώρα σε κόμβο Ενέργειας και εμπορευμάτων και να αποσπάσει ένα μερίδιο απ’ τα κέρδη, διακυβεύοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση. Αυτή η πολιτική που έτρεξε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε τη σκυτάλη στη Ν.Δ. δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας.

Στο στόχαστρο της βάσης είναι ο τόπος μας που γίνεται μαγνήτης πολέμου, αν δεν ξεσηκωθούμε και δεν ξεκουμπιστούν με τους αγώνες μας.

Οι εξελίξεις δεν χωράνε αναμονή και εφησυχασμό. Στέλνουμε στα τσακίδια τον Τζέφρυ Πάιατ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ. Δεν έχει καμιά θέση στα Χανιά ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα ο μακελάρης της Ουκρανίας, ο διαμεσολαβητής των ΝΑΤΟικών σφαγέων.

Καλούμε τους Χανιώτες, σε μαχητικό συναγερμό και αγώνα:

– Για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.

– Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

–  Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

– Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Χανιά, 12 Ιούνη 2020

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων»

Zarpanews.gr

One thought on “Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Στα τσακίδια Τζέφρυ Πάιατ, είσαι ανεπιθύμητος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook