Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Με τη βάση της Σούδας η Κρήτη γίνεται «μαγνήτης πολέμου» | Photos

επιτροπή-ειρήνης-χανίων-με-τη-βάση-της-986763

Την ανησυχία των Χανιωτών για την ύπαρξη και ισχυροποίηση της βάσης της Σούδας στην πόλης μας επισήμανε σε εκδήλωση-ομιλία στο Εργατικό Κέντρο η Επιτροπή Ειρήνης.

Συγκεκριμένα, το θέμα της ομιλίας και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν οι «εξελίξεις στην περιοχή μας στο φόντο της νέας ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας για τις Βάσεις και ο ρόλος της Βάσης της Σούδας».

Όπως επισήμανε μιλώντας στο zarpanews.gr ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Μανώλης Παπαδομανωλάκης, μόνο κίνδυνο μπορεί να επιφέρει η ενίσχυση του ρόλου της βάσης της Σούδας, σε μία περίοδο «εκρηκτική» για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.Αναλυτικά, ανέφερε:

«Ήδη χθες συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή η κατάπτυστη συμφωνία για την ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για 5 χρόνια. Μια συμφωνία που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει παρά πέρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μια επικίνδυνη συμφωνία για τον τόπο και τον λαό μας, που τον εμπλέκει σε μεγαλύτερους κινδύνους στην περιοχή. Ο χανιώτικος λαός φιλοξενεί στον τόπο του το προπύργιο και την αιχμή του δόρατος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τη βάση της Σούδας. Πρέπει να αντιδράσει, δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία. Τον κίνδυνο επιβεβαιώνουν και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Φλέγεται, υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης και γενικευμένης σύρραξης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή και το Ιράν. Βλέπουμε οτι η συμφωνία του Δουβλίνου στην πραγματικότητα είναι τροχοπέδη στον αγώνα για ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς της περιοχής.»Ακόμη, τοποθετήθηκε για το σχόλιο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, που σχολίασε οτι θέλει ένα αμερικάνικο υποβρύχιο σε μόνιμη βάση στα Χανιά:

«Είναι γνωστό οτι η κυρία Μπακογιάννη για να προστατεύσει τα συμφέροντα της τάξης που υπερασπίζεται ζήτησε να ελλιμενίζεται μόνιμα στη βάση της Σούδας ένα πυρηνοκίνητο αμερικάνικο υποβρύχιο. Δήλωσε μάλιστα οτι αισθάνεται ασφαλής στα Χανιά και οτι η Κρήτη είναι σαν αστακός. Όμως εμείς είμαστε ανήσυχοι γιατί η Κρήτη γίνεται «μαγνήτης πολέμου» που θα φέρει δεινά στον τόπο μας. Γιατί η Κρήτη δεν είναι εχθρικός τόπος για τους άλλους λαούς της περιοχής.»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η κοπή της πίτας της επιτροπής. zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook