Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για το Κέντρο Αριστείας: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη»

επιτροπή-ειρήνης-χανίων-για-το-κέντρο-1301076

Λόγο για «μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στη δύναμη πυρός που συγκεντρώνεται στη βάση της Σούδας» κάνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σε ότι αφορά το Κέντρο Αριστείας που σήμερα εγκαινιάστηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή με ανακοίνωσή της ζητά την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Αναλυτικά:

Οι σημερινές δηλώσεις του ΥΠ.ΕΘ.Α και του Α΄ Γ.Ε.ΕΘ.Α στα εγκαίνια του νέου, ΝΑΤΟϊκής κοπής, «Κέντρου Αριστείας» για την δήθεν «αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα», στο οποίο συμμετέχουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Τουρκία, είναι αποκαλυπτικές για την επιχειρησιακή και επιτελική «προστιθέμενη αξία» που θα προσδώσει στην Αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας αλλά και για το παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με τις επιθετικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια διαχρονικά όλων των προηγούμενων και με τη συμφωνία των αστικών κομμάτων:

«Πήραμε», είπαν «την απόφαση να ιδρύσουμε το Κέντρο στην Κρήτη εξαιτίας της ύπαρξης πολύ σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων … όπως και λόγω της στρατηγικής σημασίας του νησιού … καθώς (βρίσκεται) και εν μέσω σημαντικών θαλασσίων οδών επικοινωνίας, γεγονός που καθιστά την στρατηγική σημασία της αδιαμφισβήτητη… αφού εξετάσαμε τις εξελίξεις σε αυτό το τεράστιο επιχειρησιακό πεδίο και καταλήξαμε ότι … το νέο Κέντρο Αριστείας θα μπορούσε να έχει πραγματική προστιθέμενη αξία» και την εδαφική μας ακεραιότητα, δεν μετατρέπει την Κρήτη, την επήρεια της οποίας αμφισβητεί η Τουρκία, σε «αστακό» απέναντι στις παράνομες διεκδικήσεις της, αλλά (αφορά) τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της «Συμμαχίας», στους οποίους η εγχώρια αστική τάξη αναζητά, δια των κυβερνήσεων της, όλο και πιο ενεργό ρόλο, επιδιώκοντας την «γεωστρατηγική αναβάθμιση» για να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία, ακόμα και αν κάνει στόχο το λαό μας και τους λαούς της περιοχής:

Το δεύτερο που αποκάλυψαν είναι ότι το «Κέντρο Αριστείας» δεν είναι απλά ένα κολέγιο, όπου, κατά καιρούς, «επιμορφώνονται» στρατιωτικά στελέχη», όπως μας έλεγαν μέχρι τώρα, ούτε μόνο ότι «παράγουν πολιτική» για να επεκτείνει το ΝΑΤΟ τη δράση του, για την προώθηση της «σταθερότητας», την δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τις Κυβερνοεπιθέσεις, την πειρατεία, την διάδοση βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων, που αποτελούν το πρόσχημα για νέους πολέμους, αλλά ότι και το συγκεκριμένο Κέντρο λειτουργεί ως Κέντρο Επιχειρήσεων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής, δήθεν, άμυνας.

Το ερώτημα συνεπώς, είναι: «Κέντρο Επιχειρήσεων Αεροπορικής και Πυραυλικής Επίθεσης», για να ακριβολογούμε, απέναντι σε ποιους και γιατί στην Κρήτη;;;

Όταν τέτοιες ΝΑΤΟϊκές υποδομές έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» και της περικύκλωσης της Ρωσίας, στο Ρετζίκοβο της Πολωνίας, στο Ντεβεσέλου της Ρουμανία, στο Κουρεσίκ της Τουρκίας, ενώ συμμετέχουν σ΄ αυτήν η Τουρκία, Βουλγαρία και η Τσεχία, δηλαδή σε όλες τις χώρες που μετέχουν και στο νέο «Κέντρο Αριστείας» που εγκαινιάστηκε στην Σούδα.

Συνεπώς η Σούδα προορίζεται να παίξει ακόμα πιο κομβικό ρόλο στην υλοποίηση των άκρως επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ για τον στρατιωτικό έλεγχο του κρίσιμου τόξου από τις Βαλτικές χώρες και την Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Το «Κέντρο Αριστείας» δεν στήνεται στη Σούδα για να συνδυάσουν την επιμόρφωση με τις διακοπές στα … Χανιά τα στρατιωτικά στελέχη των χωρών του ΝΑΤΟ που ειδικεύονται στη λεγόμενη αντιπυραυλική άμυνα αλλά γιατί με τη βάση της Σούδας διασυνδέεται το Πεδίο Βολής Κρήτης, στο οποίο εφαρμόζεται, μόνο σ΄ αυτό παγκοσμίως, από το 1996 και έπειτα το δόγμα του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης του ΝΑΤΟ για τη σχεδίαση των «Τακτικών Βολών» και την αξιολόγηση των Μονάδων.

Να λοιπόν πως «κουμπώνει» στη Σούδα το «Κέντρο Αριστείας» και πως θα «υποστηρίξει τις επιχειρήσεις» της λυκοσυμμαχίας για τις οποίες έκανε λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος όμως ξέχασε να πει ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συνθήκη INF για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, η εγκατάσταση στη Σούδα των νέων χερσαίων εκτοξευόμενων πυραύλων τύπου cruise θα κάνει το λαό μας και τους λαούς της περιοχής στόχο.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στη δύναμη πυρός που συγκεντρώνεται στη βάση της Σούδας, όπου αεροπλανοφόρα, πυρηνικά υποβρύχια και κάθε είδους πολεμικά πλοία κάνουν πρόβες πολέμου, με ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν εγκληματικές ευθύνες. Επιχειρούν να σύρουν το λαό πίσω από το άρμα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών και επιδιώξεων, πίσω από το άρμα των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης που επιδιώκει την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής της θέσης στην περιοχή, μετατρέποντας τη χώρα σε πελώρια βάση εφόρμησης αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων, με θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις

– Nα κλείσει η βάση της Σούδας

– Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας

– Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον «Ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.»

zarpanews.gr

One thought on “Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για το Κέντρο Αριστείας: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη»

  1. Καλώς τα συντροφιά, καλώς τους ορκισμένους εχθρούς του έθνους ! Όσο ξέρουν και καταλαβαίνουν και ο αρχηγός και ο υπουργός από αυτά άλλο τόσα καταλαβαίνετε και σείς που πιπιλίζετε, παπαγαλίζετε παρλαπιπες για να δείξετε ότι δήθεν καταλαβαίνετε τι είναι και τι σημαίνει όλο αυτό . Θα πρότεινα και σε σας και στον υπουργό και αρχηγό να μάθετε όλοι σας πως να δένετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας πριν να ασχολειθειτε για κάτι πιο …….advanced ! Η μόνη διαφορά που έχετε με αυτους είναι ότι αυτοί θα φάνε καλά και θα τα πληρώσετε εσεις, τα αι ω ια κορόιδα ενώ εσεις θα ξεροσταλιάζετε με ένα κουλουράκι σαν πραγματικά κορόιδα που ειστε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook