Επιτροπή Αγώνα Εμπορικού Συλλόγου Χανίων: Χαιρετίζουμε όσους γύρισαν την πλάτη στο νέο ωράριο

επιτροπή-αγώνα-εμπορικού-συλλόγου-χα-982420

Ανακοίνωση για τη στάση που κράτησαν οι καταστηματάρχες των Χανίων στο προτεινόμενο συνεχές ωράριο λειτουργίας, στην οποία αποδίδουν και την ανάκλησή του, εξέδωσαν τα μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας-Επιτροπής Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου.

Η ανακοίνωση εκτός στην κριτική που ασκεί στη διοίκηση, κάνει αναφορά και σε νέο αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι έμποροι, με την επερχόμενη ψήφιση του εργασιακών στη Βουλή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

«Η επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  χαιρετίζει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων της πόλης μας  που γύρισαν την πλάτη τους στην προσπάθεια του  προεδρείου  του εμπορικού συλλόγου  να εφαρμόσει «πιλοτικά» ένα απελευθερωμένο ωράριο κομμένο και ραμμένο  στις απαιτήσεις των πολυεθνικών και των μεγάλων μαγαζιών.

Το προεδρείο του συλλόγου μας  με τις ενέργειες του δείχνει ότι είναι σταθερά αγκαλιασμένο στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πηγαίνουν χέρι -χέρι με  τις πολιτικές της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΕΕ,  και προωθούν ΜΑΖΙ  το επόμενο βήμα για την «εξυγίανση» της  αγοράς προς όφελος των πολυεθνικών .Μαζί  προωθούν το επόμενο βήμα που σχεδιάζει  η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν είναι άλλο από την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων ,την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Αυτό επιτάσσουν οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια  στο χώρο του εμπορίου αυτή είναι η προωθούμενη «κανονικότητα» για  «βιώσιμη»  ανάπτυξη  ,μια ανάπτυξη όμως που δεν αγγίζει την καθημερινή αγωνία της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Όπως πετύχαμε με την αποφασιστικότητα μας να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω το προτεινόμενο ωράριο που θα άνοιγε τον δρόμο στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου , βασική στρατηγική επιδίωξη των πολυεθνικών. Έτσι σας καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης που ετοιμάζουν να φέρουν το επόμενο διάστημα στη βουλή προς ψήφιση».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook