Επιτρέπεται ο θηλασμός στο αεροπλάνο;

επιτρέπεται-ο-θηλασμός-στο-αεροπλάνο-452844

Επιτρέπεται να θηλάζετε ένα μωρό σε ένα αεροπλάνο; Οι αεροπορικές εταιρείες μοιάζουν να αποφεύγουν περίτεχνα την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Σε ένα από τα τελευταία περιστατικά, η Shelby Angel θήλαζε την ενός έτους κόρη της σε μια πτήση KLM, τον Ιούνιο, όταν μια αεροσυνοδός την πλησίασε με μια κουβέρτα και της ζήτησε να καλυφθεί, όπως έγραψε η ίδια σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του facebook της KLM.

«Δεν έχω λάβει ποτέ τέτοια αρνητική ανταπόκριση στην φροντίδα του παιδιού μου», έγραψε η Angel. «Αντί να υποστηρίξουμε και να προστατέψουμε τις μητέρες που θηλάζουν αλλά και τα παιδιά μας, κάτω από την πίεση που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης, η KLM προτιμάει να διατηρεί παλιές αντιλήψεις που ντροπιάζουν τα γυναικεία σώματα«.

«Ο θηλασμός επιτρέπεται στις πτήσεις της KLM«, έγραψε η αεροπορική εταιρεία στο Twitter, απαντώντας στις αντιδράσεις για το περιστατικό. «Ωστόσο, για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι επιβάτες αισθάνονται άνετα στο αεροσκάφος, μπορούμε να ζητήσουμε από μια μητέρα να καλύψει τον εαυτό της κατά το θηλασμό, εάν κάποιοι από τους επιβάτες προσβληθούν από αυτό».

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε στη συνέχεια κάποιες από τις πολιτικές της, λέγοντας στο Twitter «σε καμία περίπτωση η μητέρα δεν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τον εαυτό της ή το παιδί της», «και δεν θέλουμε να κάνουμε τις νέες μαμάδες να αισθάνονται ότι έχουν κριθεί για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να προτείνει επιλογές στις μαμάδες για να εξασφαλίσουν κάποια ιδιωτικότητα όταν θηλάζουν το παιδί τους» είπε σε ένα άλλο tweet.

Η KLM δεν απάντησε σε αίτημα για διευκρίνιση της πολιτικής της για το θηλασμό, ωστόσο, εκατοντάδες άνθρωποι στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης συμφώνησαν με την Angel. «Γιατί πιστεύετε ότι οι θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται την άδειά σας για να θηλάσουν σε μια πτήση;» ένας χρήστης του Twitter ρώτησε την αεροπορική εταιρεία. «Πρόκειται για διάκριση: αν δεν καταλαβαίνετε γιατί, κάντε έρευνα.»

Σύμφωνα με τους The New York Times, είναι παράνομο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε αρκετές άλλες χώρες, μια γυναίκα που θηλάζει να εγκαταλείψει έναν δημόσιο χώρο. Υπάρχουν και ορισμένα επιπλέον δικαιώματα στα αεροδρόμια. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ψήφισε το Κογκρέσο το 2018, τα μεγάλα και μεσαία αεροδρόμια πρέπει να «παρέχουν καθαρά και προσβάσιμα ιδιωτικά δωμάτια για θηλάζουσες μητέρες», αναφέρουν οι ABC News.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν τα δικαιώματα των μητέρων να θηλάζουν τα μωρά τους σε αεροπλάνο. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόζουν κάποιες αεροπορικές εταιρείες.

American Airlines

«Υποστηρίζουμε τον θηλασμό σε οποιοδήποτε χώρο στις εγκαταστάσεις μας, στο αεροσκάφος, στα κλαμπ Admiral’s Club και σε άλλες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου», δήλωσε ένας Αμερικανός εκπρόσωπος σε ηλεκτρονική δήλωση.

British Airways

«Έχουμε χιλιάδες βρέφη και τις οικογένειές τους στις πτήσεις μας κάθε χρόνο», λέει η αεροπορική εταιρεία. «Και χαιρετίζουμε το θηλασμό επί του αεροσκάφους.»

Delta Air Lines

«Η Delta υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα της γυναίκας να θηλάζει στα αεροσκάφη Delta και Delta Connection και στις εγκαταστάσεις της Delta», δηλώνει η ηλεκτρονική πολιτική της αεροπορικής εταιρείας. «Οι αεροσταθμοί επιτρέπονται στο αεροπλάνο, και αν προτιμάτε, πολλά αεροδρόμια προσφέρουν ιδιωτικές αίθουσες ή χώρους γαλακτοπαραγωγής. Ζητήστε από έναν συνεργάτη της Delta εάν χρειάζεστε βοήθεια για την τοποθέτηση ενός αεροδρομίου».

Frontier Airlines

«Υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα της γυναίκας να θηλάζει στις πτήσεις μας», λέει η αεροπορική εταιρεία.

Hawaiian Airlines

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με το θηλασμό στα αεροσκάφη μας».

Southwest Airlines

«Στην Southwest, προωθούμε την οικογενειακή ατμόσφαιρα στο αεροσκάφος μας και στα αεροδρόμια μας», λέει ένας εκπρόσωπος της Southwest. «Και οι μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα βρέφη και / ή να αντλήσουν μητρικό γάλα (ανεξάρτητα από το αν το βρέφος ταξιδεύει με τη μητέρα) με τη χρήση αντλίας μαστού είναι ευπρόσδεκτοι να το κάνουν ενώ ταξιδεύουν μαζί μας».

United Airlines

«Οι θηλάζουσες μητέρες είναι ευπρόσδεκτες να θηλάζουν ή να αντλούν στα αεροσκάφη μας και στις εγκαταστάσεις μας», αναφέρει η ηλεκτρονική πολιτική της United.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook