Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου ανακηρύχθηκε… ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

επίτιμος-δημότης-νοτίου-πηλίου-ανακη-1473029

Το αν θα επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αποτελεί θέμα συζητήσεων μεταξύ των διοικήσεων των δύο εθνικών Μουσείων, Ελλάδας και Μ. Βρετανίας, και “θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων”, επισήμανε από την Αργαλαστή ο Stanley Johnson, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson που σήμερα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου.

Ερωτηθείς από την ΕΡΤ, τόνισε ότι μπορεί πολιτικά η Βρετανία να εξήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραμένει πάντα μέρος αυτής της Μεγάλης Ηπείρου. Μιλώντας ελληνικά ο κ. Johnson, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσκληση και την τιμητική ανακήρυξή του. “Θα ήθελα να συγχαρώ τον καλό μου φίλο Μιχάλη Μιτζικό που με προσκάλεσε τόσο ευγενικά γι’ αυτή την υπέροχη περίσταση. Σήμερα το Νότιο Πήλιο έχει ένα νέο δημοτικό κτίριο, αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε τον ίδιο δήμαρχο. Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι το Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ”.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο γιος του και πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα και τόνισε ότι “εδώ είναι το αγαπημένο μου μέρος πραγματικά. Η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, το περιβάλλον και φυσικά πάνω από όλα οι άνθρωποι”.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook