Επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ επιβεβαιώνει τον Διακόπουλο: «Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνα το Oruc Reis»

επίτιμος-αρχηγός-του-γεσ-επιβεβαιώνε-1088469

Ηχηρή διάψευση του κυβερνητικού αφηγήματος σχετικά με τις έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο από τον επίτιμο αρχηγό του ΓΕΣ, Κωνσταντίνο Ζιαζιά. Ο στρατηγός ε.α., λίγες ώρες μετά την ηχηρή παραίτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρου Διακόπουλου, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του αντιναυάρχου ε.α λέγοντας ότι «σεβάστηκε τα γαλόνια του και είπε την αλήθεια για το Oruc Reis».

Θυμίζουμε πως η παραδοχή του τέως συμβούλου ότι το τουρκικό σκάφος έκανε έρευνες και αυτές συνιστούν έμπρακτη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μέσα στην κυβέρνηση και έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και το κυβερνητικό επιτελείο που χειρίζεται την κατάσταση.

«Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνα το Oruc Reis. Ο Ναύαρχος Διακόπουλος είπε την αλήθεια. Οι πολιτικοί δεν έχουν μάθει να δέχονται τις εισηγήσεις από τους ειδικούς. Βοηθούν τους ξένους να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε (MEGA) μεταξύ άλλων κ. Ζιαζιάς.

Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ σημείωσε ακόμη πως η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης είναι ατυχέστατη «στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς το εσωτερικό της χώρας» και ενδεχομένως, όπως είπε «βοηθάει τον ξένο παράγοντα να μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook