Επίθεση της αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

επίθεση-της-αντιπολίτευσης-στα-κυβερ-1271898
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την αρνητική αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του»

«Από τους πανηγυρισμούς για τη δήθεν επιτυχία του εμβολιασμού, σε ακόμη μία ομολογία παταγώδους αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

«Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ – ειδικά των ανεμβολίαστων – και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ.

Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα.

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Περιμένουμε τέλος από κάποιον να εξηγήσει με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνη μικροπολιτική της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του».

ΚΙΝΑΛ: Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας

«Η κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα ότι απέτυχε -έως τώρα- στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου «τείχους ανοσίας»», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνει ακόμη ότι «οι σημερινές εξαγγελίες της [σ.σ.: κυβέρνησης] θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους. Κάτι που ως τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ακόμη την ανάγκη «να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».

One thought on “Επίθεση της αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

  1. Αν αυτά τα μέτρα δεν είναι ο ορισμός της υπερβολής κ της μη Δημοκρατίας ποια ειναι……απαιτειται διπλό μοριακό rapid test για την προσελευση στην εργασία κ στο σχολείο την στιγμή που για διακοπές στη Μυκονο στη Πάρο την Ίο την Κρήτη κ την Ρόδο ήταν επιτρεπτα όλα τα tests……αν θέλουν να ομίλουν για Δημοκρατία κ οχι για αυταρχισμό θα πρεπει να είναι επιτρεπτα όλα τα tests κ σε Δημόσιες Δομες κ δωρεάν……τα μέτρα είναι εξοφλαμα εκβιαστικα……οπως κ πρεπει να υπάρξει κ προβλεψη για τις εγκυμονουσες……ποιος εγγυάται την υγεία των εγκυων κ των εμβρύων;Ποιος αναλάβει κάποιος την ευθύνη……αν κάποιος υποχρεωθεί να εμβολιαστει κ πάει το μακρινό ταξίδι στον Άγιο Πέτρο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του ταξιδίου;Οι Ειδικοί ο ιατρός που θα παρίσταται στο Εμβολιαστικο Κέντρο η νοσηλευτρια που θα εκτελέσει το εμβόλιο η η Εταιρεία παραγωγης του εμβολίου;Είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων…….γιατι η ατομική ευθύνη έχει πολυφορεθει……υπάρχει οργανωμένο Κράτος η όλα είναι στον αυτόματο πιλοτο της ατομικής ευθύνης…..κ το ζήτημα είναι ότι δεν μιλάει άνθρωπος…….η αντιπολίτευση που είναι;Συμπραξε μήπως με την συμπολιτευση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook