Επίθεση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων στο Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

επίθεση-της-αγωνιστικής-συνεργασίας-1187094

“Tο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων παρόλες τις «αντιπολιτευτικές κορώνες» κατά καιρούς ,  έχει διαλέξει να υπηρετήσει τις πολιτικές αυτές που είναι απέναντι από τα συμφέροντα  των αυτοαπασχολουμένων  και των μικρών εμπόρων. “

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση της η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων, με αφορμή την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων .

Στη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων  το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για άλλη μια φορά ,κρύφτηκε πίσω από γενικολογίες όπως «τοπική αγορά», «τοπική οικονομία»,  «καταστήματα που κάνουν εκπτώσεις». Μόνο που στην τοπική οικονομία δραστηριοποιούνται και πολυεθνικές και αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι.

Παίζουν  κυριολεκτικά με την νοημοσύνη , μας όταν προτρέπουν   τα καταστήματα σε άνοιγμα την Κυριακή 7 Μαρτίου (άραγε σε ποιους απευθύνεται  να ανοίξουν;) αλλά κατόπιν  διατυπώνουν   την θέση  ότι δεν θα υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον άρα δεν το προτείνουν  .Δηλαδή αν είχε αγοραστικό ενδιαφέρον θα το πρότειναν !!! Οι έρευνες όμως  έχουν δείξει ότι στο άνοιγμα των Κυριακών αυτοί που κερδίζουν είναι οι πολυεθνικές και τα μεγάλα εμπορικά.

Εκεί όμως που δεν μπορούν  να κρυφτούν είναι στις συμβουλές προς το καταναλωτικό κοινό ότι δηλαδή  επιτρέπεται  1 άτομο ανά 25 τ μ , αποστάσεις 1,5 μέτρο κάθε πελάτης μεταξύ τους και να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή όταν βρεθεί στην ουρά  στο ταμείο  να έχει απόσταση 2 μέτρα ο ένας με τον άλλο . Αλήθεια σε ποιες και πόσες μικρές επιχειρήσεις απευθύνονται  και ζητάνε   να τηρηθούν αυτά τα μέτρα;;  Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του προεδρείου του συλλόγου μας  κάνουν  πως δεν γνωρίζουν  ότι στο ΦΕΚ για την τήρηση των μέτρων υπάρχει ανισομετρία μεταξύ μικρών  και μεγάλών εμπορικών επιχειρήσεων.

Στην δύσκολη περίοδο που περνάνε οι αυτοαπασχολούμενοι , μικρές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών  σπέρνουν αυταπάτες ότι θα ωφεληθούν  από την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων  και οι μικροί και οι μεγάλοι.

Δεν λένε κουβέντα για τις επιπτώσεις από τις  ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας  που σε τοπικό επίπεδο είναι τραγικές για την  υγεία μας. Η συνεχόμενη υποβάθμιση του συστήματος υγείας έχει στοιχήσει μέχρι τώρα 6000 ζωές από την νόσο. Είναι γνωστό σε όλους ότι  επειδή το σύστημα υγείας δεν αντέχει οδηγούμαστε σε συνεχόμενα άνοιξε κλείσε  με τεράστιες επιπτώσεις στην  ζωή μας.

Αποδεικνύεται τεράστια ψευδαίσθηση η επίκληση  που κάνουν  προς τους Χανιώτες ,στην «ατομική ευθύνη » ,καθώς και ότι σε ένα  μόνο Νομό μπορεί να αποφευχθεί  η διασπορά του ιού  χωρίς να παρθούν  συγκεκριμένα μέτρα προστασίας  (σε μεγάλους εργασιακούς χώρους ,ΜΜΜ, Σχολεία  κ.α.).Απόδειξη ότι από σήμερα μπήκαμε και εμείς σαν Νομός στο «κόκκινο».

Δεν μπορεί από της δηλώσεις ενός μαζικού φορέα όπως είναι ο Εμπορικός Σύλλογος να απουσιάζουν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης τόσο στην διαχείριση της πανδημίας ,όσο και στην υλοποιήσει των εμβολιασμών .

Ένα είναι σίγουρο ,ότι το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων παρόλες τις «αντιπολιτευτικές κορώνες» κατά καιρούς ,  έχει διαλέξει να υπηρετήσει τις πολιτικές αυτές που είναι απέναντι από τα συμφέροντα  των αυτοαπασχολουμένων  και των μικρών εμπόρων.

Είναι στο χέρι του κάθε μικρού εμπόρου ,του αυτοαπασχολούμενου  που θεωρεί ότι η συλλογική διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα  να συμπορευτούμε και  να διεκδικήσουμε μέτρα για την επιβίωση μας παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες..

Τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νίκος ,Κανδηλιερακης Γιώργος,Μπινια Ιωάννα”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook