Επίθεση σε λεωφορείο με προσκυνητές στην Ιερουσαλήμ – Επτά τραυματίες

επίθεση-σε-λεωφορείο-με-προσκυνητές-σ-1505846

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας επίθεσης που δέχθηκε λεωφορείο με προσκυνητές στην Ιερουσαλήμ.

Ένας ένοπλος τραυμάτισε επτά άτομα σε λεωφορείο που μετέφερε Εβραίους πιστούς στην Ιερουσαλήμ, την Κυριακή (14/08), όπως δήλωσαν τόσο οι ισραηλινές Αρχές αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «ύποπτη παλαιστινιακή επίθεση».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, ο δράστης διέφυγε από το σημείο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονται τόποι λατρείας για Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς και είναι μεταξύ των περιοχών, τις οποίες οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν ως τμήμα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, θεωρεί όλη την πόλη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του – ένα καθεστώς, παρ’ όλα αυτά, που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.

Πάντως, η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/08), καθώς οι Εβραίοι έφευγαν από το Δυτικό Τείχος, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος του εορτασμού του Σαββάτου.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσά μας και ένα τουριστικό κέντρο για όλους τους θρησκευόμενους», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, προσθέτοντας ότι οι Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας θα «αποκαταστήσουν την ηρεμία».

 

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook