Επίθεση με βιτριόλι: Τι είναι η ειδική λευκή μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

επίθεση-με-βιτριόλι-τι-είναι-η-ειδική-λ-1283588

Η λευκή πλαστική μάσκα που φορούσε την Τετάρτη η Ιωάννα Παλιοσπύρου σόκαρε όλο το κόσμο, αλλά για την ίδια είναι μία σωτήρια μέθοδος για να επανέλθει όσο γίνεται στην κανονικότητά της.

Η συγκεκριμένη μάσκα χρησιμοποιείται σε ασθενείς με εγκαύματα, όταν το δέρμα αρχίζει σταδιακά την επούλωσή του.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία της επούλωσης προκαλεί ουλές στο δέρμα, οι οποίες έχουν ανελαστικό ιστό. Εάν ένας ασθενείς με τοσο σοβαρά εγκαύματα αφήσει τις ουλές να δημιουργηθούν γιατί δεν φοράει μάσκα, τότε αυτές οι ουλές σταδιακά θα παραμορφώνουν το δέρμα και θα προκαλούν ακαμψία στο δέρμα.

Η συγκεκριμένη μάσκα, όπως αυτή που φοράει η Ιωάννα, πιέζει σε τέτοιο βαθμό το δέρμα έτσι ώστε να διατηρεί την ελαστικότητά του και κατά συνέπεια δεν αφήνει τις ουλές να αναπτυχθούν.

Η συγκεκριμένη μάσκα ασκεί πολύ μεγάλη πίεση σε όλα εκείνα τα σημεία που τείνουν να προκαλέσουν ρωγμές, ενώ οι ασθενείς που πρέπει να τη φορέσουν συνήθως τη φορούν άνω των 18 ωρών την ημέρα. Ο συνολικός χρόνος είναι ανάλογος με τα εγκαύματα και μπορεί να κυμαίνεται από 8 μήνες έως τα δύο χρόνια.

Αυτή η πίεση για τους ειδικούς θεωρείται πως είναι το άλφα και το ωμέγα για τη θεραπεία ενός ασθενούς. Οι μάσκες μάλιστα αυτές δεν είναι νέο δεδομένο στην ιατρική, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί από τον προηγούμενο αιώνα, αλλά δεν ασκούσαν την σωστή πίεση.

Πλέον αυτές οι μάσκες μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και από τρισδιάστικους εκτυπωτές.

Η μάσκα της Ιωάννας έχει κατασκευαστεί ειδικά για εκείνη και εκτός από την πίεση, παράλληλα, δίνει μία κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου έτσι ώστε σταδιακά να μειωθούν οι ουλές. Και έτσι σταδιακά η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα επανέλθει στην κανονικότητά της.

debater.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook