Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η 34χρονη: Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια και μου πέταξε το υγρό

επίθεση-με-βιτριόλι-συγκλονίζει-η-34χ-1045024

Συγκλονίζει η περιγραφή της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα κατά τη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

«Δεν αποκλείω να τη γνωρίζω. Ίσως να είναι κάποια γνωστή μου. Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ», φέρεται να είπε η 34χρονη, η οποία διακομίστηκε χθες από την ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση είναι αισιόδοξοι πως τις επόμενες ημέρες η 34χρονη γυναίκα θα καταφέρει να τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ και εκείνοι θα επιδιώξουν εντονότερες, συχνότερες και μεγαλύτερες επαφές μαζί της.

Καταθέσεις

Ενδεχομένως, η άτυχη γυναίκα θα θυμηθεί τη «μαυροφορεμένη» γυναίκα ή τουλάχιστον το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται. Αρχικά έχουν πάρει κάποιες καταθέσεις, τουλάχιστον 10, από το κοντινό οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον, αλλά και από πρόσφατες και προηγούμενες προσωπικές σχέσεις, αναζητώντας άτομα που θα μπορούσαν να μπουν στη διαδικασία να της κάνουν κακό με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Από τις πρώτες επαφές με αυτόν τον κύκλο ατόμων, οι αστυνομικοί δεν φαίνεται, προς το παρόν, να έχουν αντλήσει στοιχεία που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται η δράστιδα.

Υλικό από κάμερες

Στο μεταξύ, κλιμάκια αστυνομικών σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» συνεχίζουν την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας κτιρίων και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής όπου εκδηλώθηκε η «βιτριολική» επίθεση, αναζητώντας εικόνες της «μαυροντυμένης» γυναίκας, της πορείας που ακολούθησε ενδεχομένως και του οχήματος που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή της. Η δράστιδα, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Σε περίπτωση που οι αστυνομικές έρευνες κωλυσιεργούν, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείεται να προβούν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν συχνές επαφές, ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, θα προβούν σε μία «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

Ερωτική αντιζηλία

Οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, ο σχεδιασμός, η προμελέτη, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα άλλο ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης, με τους γιατρούς να έχουν σώσει το αριστερό της μάτι, χωρίς να γνωρίζουν με ακρίβεια τις βλάβες που μπορεί να έχει αφήσει το καυστικό υγρό στην όρασή της. Χθες μετακινήθηκε από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο Θριάσιο, συνοδευόμενη από τη μητέρα και τον αδελφό της, προκειμένου να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς το 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της έχει καεί από την καυστική ουσία.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook