Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Απολογείται σήμερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο ιερέας

επίθεση-με-βιτριόλι-σε-μητροπολίτες-α-1313192

Από τη φυλακή ξανά στην Ευελπίδων σήμερα ο 37χρονος υπό καθαίρεση ιερέας, μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας του.

Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και μάλιστα κατά συρροή, θα απολογηθεί εκτός απροόπτου σήμερα στην ανακρίτρια ο υπό καθαίρεση ιερέας, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε Μητροπολίτες. Για την πράξη του αυτή, η οποία παραπέμπει στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο κατηγορούμενος υπό καθαίρεση ιερωμένος βρίσκεται προφυλακισμένος. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στην ανακρίτρια ότι προέβη στην επίθεση, επειδή ένιωσε αδικημένος από τη διαδικασία της δίκης του στο συνοδικό δικαστήριο. Όπως είχε αναφέρει, θόλωσε και εν συνεχεία έριξε το καυστικό υγρό πρώτα στο δικό του κορμί και εν συνεχεία το διασκόρπισε στον αέρα χωρίς να έχει πρόθεση να βλάψει κανέναν από τους Μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους.

Πλέον, όμως, η κατηγορία για τον κατηγορούμενο έχει αλλάξει και έχει μετατραπεί από την ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση από απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Κατά πληροφορίες, η ανακρίτρια προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας, αξιολογώντας τις καταθέσεις των Μητροπολιτών θύματα της επίθεσης αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Έτσι, μετά τη μετατροπή του κατηγορητηρίου ο υπό καθαίρεση ιερέας οδηγείται σήμερα από τις φυλακές στην ανακρίτρια ώστε να απολογηθεί για τη νέα κατηγορία.

«Την 23η Ιουνίου συνεδρίαζε το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για την έφεση μου, σε αυτή τη δίκη που αφορούσε καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα ύψους 10.000 ευρώ στην ενορία Αγίας Βαρβάρας στη Βέροια και όχι για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών όπως αναφέρθηκε ψευδώς στα ΜΜΕ», ανέφερε στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια τα περασμένο καλοκαίρι ο κατηγορούμενος και σε άλλο σημείο του έκανε λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του την οποία του έστησαν -όπως ανέφερε- συγκεκριμένα πρόσωπα διότι γνώριζε «παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως ένιωσε μεγάλη αδικία από αυτή την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η Εκκλησία είναι η ζωή του και η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί. Δίνοντας, δε, εξηγήσεις για το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι είχε αναφέρει: «Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια χημική ομάδα στο Διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ, το οποίο με διαβεβαίωσαν ότι είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου αν ήταν αρνητική η απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου».

Ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε ακόμη ισχυριστεί ότι ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του. «Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα να κάνω, γεγονός που βεβαιώνεται από τις ιατρικές βεβαιώσεις που σας προσκομίζω, πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού έχοντας έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως αναφέρει η (…) ψυχίατρος σε δημόσιο νοσοκομείο, ότι πάσχω από μικτή αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη πόνου ψυχής και αγανάκτησης έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ’ αυτού του λόγου φέρω ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους Μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους. Η αδικία προς το πρόσωπό μου ήταν μεγάλη και από το 2018 μου έστησαν σκευωρία με τα ναρκωτικά για να μη καταγγείλω όσα γνώριζα που πράττονταν παράνομα από τους πρώην ιερείς με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βέροιας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σε δήλωσή του μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας για τον εντολέα του, είχε αναφέρει: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook