Επίθεση με βιτριόλι: Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας «δείχνουν» ποια πέταξε το οξύ – “Είμαστε κοντά στην ταυτοποίηση”

Δεκτό έγινε το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση της 33χρονης Ιωάννα Π., η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Πρόκειται για ένα σημαντικό «όπλο» που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά την εισαγγελική εντολή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καταλήξει σε μία βασική λίστα υπόπτων τόσο από τα σκόρπια λόγια που μπόρεσαν να πάρουν από τις δεκάδες καταθέσεις όσο -κυρίως- από το πληροφοριακό τους δίκτυο. Το επόμενο στάδιο θα είναι να ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δώσουν στοιχεία για το εάν κάποιο από τα κινητά τηλέφωνα των συγκεκριμένων υπόπτων, την ημέρα και ώρα της ενέδρας στην 33χρονη Ιωάννα, έδινε στίγμα σε κάποια από τις κεραίες της περιοχής στην Καλλιθέα.

Εάν η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών «δείξει» προς την πλευρά κάποιου υπόπτου, τότε αυτός θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση με τον κλοιό να στενεύει. Πολλώ δε μάλλον εάν δεν «ταιριάζει» η παρουσία της στην περιοχή (σ.σ. είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω κατοικίας). Την ίδια ώρα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να «καθαρίσει» η εικόνα που έχουν από κάμερες ασφαλείας και αποτυπώνει τη μαυροφορεμένη γυναίκα που έστησε την ενέδρα στην 33χρονη Ιωάννα, την ώρα που έμπαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα.

Ο πρώην σύντροφος, τα βίντεο και τα επτά πρόσωπα
Τα 20 βίντεο που έχουν συλλέξει από την περιοχή της επίθεσης και τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων επανεξετάζουν στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος για την επίθεση με βιτριόλι.

Τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα, έχουν προκύψει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, αλλά και μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζοντας τις έρευνες για να λύσουν το μυστήριο της σοκαριστικής επίθεσης, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» επτά πρόσωπα από το φιλικό και το συγγενικό περιβάλλον της 34χρονης. Σημειώνεται πως και τα επτά πρόσωπα, ωστόσο, έχουν δηλώσει άλλοθι.

Οι ειδικοί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να ξεθολώσουν το πρόσωπο της μαυροφορεμένης σε συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα της περιοχής και να «φωτίσουν» τα φωτογραφικά καρέ, ελπίζοντας να αποκαλυφθεί ποια γυναίκα είναι το πρόσωπο στη θολή φιγούρα.

Την ίδια ώρα, η κατάθεση πρώην συντρόφου του θύματος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε στους αστυνομικούς στοιχεία και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της 34χρονης με ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο MEGA άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα συμβόλαιο θανάτου.

ethnos.gr, newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ