Επίθεση με βιτριόλι: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για την 36χρονη κατηγορούμενη | Video

επίθεση-με-βιτριόλι-καταπέλτης-ο-ει-1302304

«Καταπέλτης» για την κατηγορούμενη στη δίκη με το βιτριόλι ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, που πρότεινε την ενοχή της για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι γι’ αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Να κριθεί ένοχη η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εισηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, για τη μέχρι σήμερα στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία μου δίνει πολύ κουράγιο, για να αντιμετωπίσω τον Γολγοθά, τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω» τόνισε από την πλευρά της η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Ανθρωποκτόνος εγωισμός»

Ο εισαγγελέας περιέγραψε ότι η 36χρονη κατέστρωσε ένα σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας. Στις 20 Μαΐου 2020, στις 09:55, το λεπτό που άλλαξε, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλη της ζωή της Ιωάννας, το υλοποίησε.

«Η κατηγορούμενη, ενεργώντας υποδειγματικά, σαν τον καλύτερο και ικανότερο θηρευτή της φύσης, ανέβηκε 17 σκαλιά, στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη, εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό, περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας, κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας» ανέφερε στην αγόρευσή του ο κ. Μαστραντωνάκης.

Ο εισαγγελέας, απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης.

«Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε, όμως, ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

«Αυτό που θα της είναι ισόβια είναι πως η Ιωάννα θα είναι ένα σύμβολο, αγωνίστριας, δίνοντας κουράγιο, σε πάρα πολλούς ανθρώπους ότι δεν πρέπει ποτέ και για τίποτα να το βάζουμε κάτω» υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια. Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία πέντε παραγόντων: του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεροφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ -εδώ- η ποσότητα ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων» συμπλήρωσε ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

«Ήταν ψύχραιμη»

Είναι ικανή για όλα λέει ο ξάδελφος της 36χρονης μιλώντας στο MEGA. «Όπως πήγε το περιστατικό ικανή για όλα ήταν. Πήγε έριξε το βιτριόλι στην άλλη την κοπέλα για όλα ήταν ικανή. Ξέρω εγώ… δεν μπορώ να την ψυχολογήσω…» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook