Επίθεση με τσεκούρι: Το στόμα του κλειστό κρατά ο δράστης – Άγνωστα τα κίνητρά του

επίθεση-με-τσεκούρι-το-στόμα-του-κλεισ-1076088

Το στόμα του κλειστό κρατά ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης.

Ο 45χρονος που έσπειρε τον τρόμο χτυπώντας με το τσεκούρι όποιον βρισκόταν κοντά του, τραυμάτισε σοβαρά τρεις εφοριακούς, με έναν 56χρονο να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Ειδικότερα, οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τον 56χρονο, η 66χρονη συνάδελφός του έχει χάσει το ένα της μάτι ενώ μία 47χρονη υπάλληλος είναι ελαφρώς τραυματισμένη.

Ο δράστης δεν είπε τίποτα κατά τη σύλληψή του και εξακολουθεί να μην θέλει να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές για τα αίτια της επίθεσης.

Το 2017 μάλιστα, είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στον 2ο όροφο της ΔΟΥ που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους, ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να έδρασε έχοντας σχεδιάσει και προετοιμάσει την επίθεση, αφού το τελευταίο διάστημα είχε θεαθεί αρκετές φορές στην ΔΟΥ Κοζάνης.

Αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο δράστης «μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε το τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνησή του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε… “τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…”».

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο 45χρονος αφού πρώτα έδωσε τα στοιχεία του στην είσοδο και θερμομετρήθηκε για κορωνοϊό, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, κινήθηκε προς το τμήμα Εισοδήματος, πήγε πίσω από τον γκισέ, έβγαλε το τσεκούρι από το σακίδιό του και άρχισε να χτυπάει όποιον έβρισκε μπροστά του.

Τελικά, ο προϊστάμενος του τμήματος Κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω στον 45χρονο και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και, τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μίας υπαλλήλου κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι μάρτυρες, ο δράστης «ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιο Γκανάτσιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Τον αποτροπιασμό του για την «πρωτοφανή και απολύτως καταδικαστέα επίθεση» κατά των υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης εξέφρασε το απόγευμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος μετέβη στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ασθενών.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Όλοι εμείς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είμαστε συγκλονισμένοι. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, που αυτοί τη στιγμή υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, και δίπλα στις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την υγεία τους», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook