Επιτέλους κινητικότητα για να σωθεί η ιστορική γέφυρα του Κερίτη | Photos

επιτέλους-κινητικότητα-για-να-σωθεί-η-1297310

Κλιμάκιο μηχανικών από το Υπουργείο Υποδομών, πραγματοποίησε χθες αυτοψία στην ιστορική γέφυρα του Κερίτη, μεγάλο τμήμα της οποίας κατέρρευσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας, τον Φεβρουάριο του 2019.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ξεκινήσει επιτέλους η υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών άρσης της ετοιμορροπίας και διατήρησης -αποκατάστασης του εναπομείναντος τμήματος της γέφυρας. «Με έγγραφό μας προς το Υπουργείο Υποδομών είχαμε ζητήσει προ δεκαημέρου να γίνει άμεση αυτή η επίσκεψη ώστε να δοθούν οδηγίες για κάποιες άμεσες παρεμβάσεις» τόνισε στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

«Εμείς ήδη είχαμε προβεί σε καθαρισμούς ώστε να δουν οι μηχανικοί το εναπομείναν τμήμα της γέφυρας, να αντλήσουν στοιχεία για το είδος της πέτρας, το υλικό κλπ ενώ παράλληλα είχαμε ενημερώσει και την Αντιπεριφέρεια Χανίων δεδομένου ότι έχουν αρμοδιότητα για τα ποτάμια» τόνισε.

Από την μεριά τους οι μηχανικοί ζήτησαν κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις όσον  αφορά την καθαριότητα και αναμένεται να υποδείξουν κάποια περαιτέρω σημεία για να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης.

One thought on “Επιτέλους κινητικότητα για να σωθεί η ιστορική γέφυρα του Κερίτη | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook