Επιτέλους… Από σήμερα “πέφτουν” οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Δείτε τι αποφάσισαν

Τέλος μπαίνει από σήμερα στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Στην τελευταία συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να αρθεί το μέτρο, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση με εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου.

Η έστω και αργή, αλλά σταθερή αποκλιμάκωση της πανδημίας οδήγησε τους ειδικούς στην εν λόγω απόφαση.

Ωστόσο, παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός, καθώς και για άτομα με υψηλούς παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστους.

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρχαν πληροφορίες ότι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα καταργηθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλ. από τις 8 Μαρτίου.

Και αυτό επειδή ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι θα βγει πολύς περισσότερος κόσμος έξω λόγω του τριημέρου, με αποτέλεσμα να φοβούνται για τις συνθήκες συνωστισμού που μπορεί να δημιουργηθούν και οι οποίες ευνοούν τη μετάδοση και τη διασπορά του κορονοϊού.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους καθώς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η χώρα μας δεν βρίσκεται ακόμα στο σημείο εκείνο ώστε να τις πετάξει εντελώς.

Σημειώνεται ότι σε νέες συστάσεις του CDC μέσα στην εβδομάδα, σημειώνεται ότι 70% των Αμερικανών μπορούν πλέον να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα στην εστίαση

Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα προς το παρόν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ στην εστίαση συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους κλειστούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Το μέτρο που καταργείται από 15 Μαρτίου

Καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια» όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού τονίζεται ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας-φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤι απαντά η διοίκηση του ΕΑΚ για τον λάθος λέβητα στο κολυμβητήριο
Επόμενο άρθροΚρήτη | Τον τσάκωσαν με ναρκωτικά στο αυτοκίνητο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ