Επιτέλους, άνοιξε ο Κήπος!

επιτέλους-άνοιξε-ο-κήπος-1650667

16 Μαρτίου 2023 στα Χανιά: Μέρα γενικής απεργίας και δεν κρατιόταν, μετά την πορεία, είχε υποσχεθεί στα μικρά ότι θα πήγαιναν στον Κήπο.

14 μήνες ήταν κλειστός, σιγά μην τους χαλούσε τα σχέδια μια ανοιξιάτικη μπόρα!

‘Εστριψαν από την Δημοκρατίας στην οδό Πλουμιδάκη (επιτέλους, άνοιξε κι αυτή μετά από πέντε μέρες κατάληψης από τα λεωφορεία των Αμερικάνων) και μπήκαν από τη νέα μαρμάρινη είσοδο, απέναντι από το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Τι ωραία σκαλιά… πεντακάθαρα! Και επιτέλους μια σωστή ράμπα για τα καρότσια!

Γέμισαν οι αισθήσεις τους χρώματα και μυρωδιές από τα ολάνθιστα παρτέρια στ’ αριστέρα τους. Στα δεξιά τους, η παλιά βουρκιασμένη λίμνη με τις πάπιες είχε αντικατασταθεί από μια υδάτινη όαση με παινχίδια νερού. Τα πιτσιρίκια ούρλιαξαν από ενθουσιασμό.  «Ένα τέτοιο δεν είχαμε δει στην Πράγα; Λίγο ακόμα να ζεστάνει ο καιρός και θα ερχόμαστε στον Κήπο με μαγιό!» σκέφτηκε.

Δίπλα ο ιστορικός κινηματογράφος, πόσο της είχε λείψει! Ευτυχώς με την ανάπλαση δεν πείραξαν τα γιασεμιά!

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας και για το ιστορικό καφέ! Ήδη τα τραπεζάκια είχαν γεμίσει.  Ο υπεύθυνος τους καλωσόρισε με χαμόγελο. Έπιασαν την κουβέντα. Είχε, λέει, ανανεώσει εντελώς τον κατάλογο ενώ είχαν προστεθεί και κοκτέιλς… Καιρός ήταν!

Μέχρι να μιλήσει δυο λεπτά, τα παιδιά είχαν ήδη τρέξει πιο πέρα, γεμάτα λαχτάρα να εξερευνήσουν τους νέους χώρους. Τα βρήκε στο καινούριο παιχνίδι αναρρίχησης. Ένας ξύλινος πύργος με τρία διαφορετικά επίπεδα που κατέληγαν σε τσουλήθρες, είχε τοποθετηθεί στην θέση των κλουβιών… Καταπληκτικό!

Αρκετός κόσμος είχε αρχίζει να μαζεύεται, και από τις τρεις εισόδους έμπαιναν ανυπόμονα πιτσιρίκια τρέχοντας, γονείς από πίσω να ακολουθούν, γεροντάκια υποβασταζόμενα, μεγαλύτεροι μαθητές στα παγκάκια ανάμεσα στα καινούρια δέντρα.

Όπως παλιά αλλά… καλύτερα! Πόσο είχε λείψει ο Κήπος σε όλους…

Άξιζε η αναμονή. Δεν έγινε και τίποτα για μια εξάμηνη παράταση. Τουλάχιστον το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα. 16 Μαρτίου: Το ‘παν και το ‘καναν!

Α, μόλις μπήκε και ο Δήμαρχος… Έχει να γίνει χαμός με τις σέλφις στο Instagram.

ΖΑΡΠ…

2 thoughts on “Επιτέλους, άνοιξε ο Κήπος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook