Επιστροφή στα έδρανα αλλά και ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

επιστροφή-στα-έδρανα-αλλά-και-ανακατα-1273462

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη θα είναι η μεθαυριανή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr καθώς η επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις θεωρείται ειλημμένη απόφαση.

Μάλιστα, η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση που τοποθετείται χρονικά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα συνοδευτεί και από αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Χανίων, καθώς στις 31 Οκτωβρίου λήγει η θητεία των αντιδημάρχων.

Η αποχώρηση του Γιώργου Ξανθουδάκη αλλά και του Αντώνη Βαρδάκη, πρέπει να θεωρούνται δεδομένες μετά την απόφαση του Τάσου Βάμβουκα να αποσύρει την στήριξη του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» στην Δημοτική Αρχή. Χωρίς ωστόσο να έχει γίνει απολύτως σαφές αν η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τους δύο αντιδημάρχους, κάτι που πιθανόν να ξεκαθαριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσο για τον χώρο των συνεδριάσεων, δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, καθώς τα τετραγωνικά δεν επαρκούν για να δικαιολογηθεί η παρουσία των δημοτικών συμβούλων, της γραμματείας, των τοπικών συμβούλων και των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λύσεις που εξετάζονται είναι είτε η παράλληλη ενεργοποίηση της αίθουσας τύπου για μετάδοση και συμμετοχή των τοπικών συμβούλων και άλλων έκτακτων εισηγητών μέσω τηλεδιάσκεψης ή η εύρεση εξωτερικού χώρου που να πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook