Επιστρεπτέα 7: Τέλος οι αιτήσεις – Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές

επιστρεπτέα-7-τέλος-οι-αιτήσεις-μεγά-1207526

«Όποιος προλάβει… την Επιστρεπτέα πήρε» καθώς σήμερα κλείνει η διορία συμμετοχής και ήδη πάνω από 580.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτηση στο MyBusinessSupport. Θα περιλαμβάνει και νέους δικαιούχους, όπως επιχειρήσεις που άνοιξαν μετά τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν είχαν πάρει ποτέ ξανά Επιστρεπτέα.

«Στην πηγή» δεν θα φτάσουν όμως χιλιάδες άλλες κλειστές επιχειρήσεις, καθώς διατηρείται ο «κόφτης» που μπήκε το 2021 και αποκλείει τις επιχειρήσεις που το 2020 είχαν έστω και 1 ευρώ αύξηση τζίρου έναντι του 2019.

Για την Επιστρεπτέα 6 πριν δύο μήνες που μοίραζε τα μισά λεφτά (από 500 ευρώ μόλις αντί 1.000 που θα δίνει κατ’ελάχιστον η Επιστρεπτέα 7)  είχαν υποβληθεί πάνω από 722.000 αιτήσεις. Αλλά αυτό δεν φαίνεται ότι θα επαναληφθεί γιατί ο όρος πτώσης το τζίρου πετάει εκτός επιδότησης ακόμα και επιχειρήσεις που παραμένουν επί 6 και πλέον μήνες κλειστές.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει «εκτιμούμε ότι οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα και θα μοιρασθεί περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Ειδικά για κλάδους όπως η Εστίαση ή το Λιανεμπόριο, τόνισε ότι θα ισχύσουν αυξημένα κατώτατα όρια επιδότησης (διπλάσια ή και τετραπλάσια από τα 1.000 ευρώ κατ’ελάχιστον). Ειδικές προβλέψεις θα ισχύσουν και για κλάδους όπως οι Μεταφορές, ο Πολιτισμός, τα Γυμναστήρια ή και οι Σχολές Οδηγών. Καθώ όμως και για νέες επιχειρήσεις, με έναρξη δραστηριότητος μετά τον Δεκέμβριο του 2019, προκειμένου να ενταχθούν και να λάβουν την ενίσχυση που δεν ποτέ ως τώρα λάβει.

Παράλληλα ο κ.Σταϊκούρας προανήγγειλε και ότι τον Μάιο θα «τρέξει» το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών, αλλά και  το πρόγραμμα Γέφυρα.

Πηγή:newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook