Επιστρέφουν τα σενάρια για κάλπες τον Ιανουάριο – Στα σχοινιά ο Μητσοτάκης

επιστρέφουν-τα-σενάρια-για-κάλπες-τον-1564921

Στα σχοινιά δείχνει να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις νέες αποκαλύψεις –που δεν έχουν όμως και τελειωμό- για τις υποκλοπές.

Η αποκάλυψη ενός μέρους ακόμα της λίστας από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το κακόβουλο λογισμικό Pradator –μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί στο μέγαρο Μαξίμου, πρόσωπα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ακόμα και στενοί συνεργάτες και φίλοι της συζύγου του πρωθυπουργού- δημιουργεί ένα ζοφερό κλίμα και κατάσταση κινούμενης άμμου στην πολιτική ζωή της χώρας.

Στο τραπέζι του μεγάρου Μαξίμου επανέρχονται ως πράξη απελπισίας τα σενάρια για πρόωρες κάλπες εντός του Ιανουαρίου, με κάποιους συνεργάτες του πρωθυπουργού να εισηγούνται την ανακοίνωση πρόωρων εκλογών ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού! Δεν λείπουν, πάντως, να υπάρχουν και κάποιοι συνεργάτες του Μητσοτάκη που του εισηγούνται να εξαντλήσει κυριολεκτικά την τετραετία, προκηρύσσοντας εκλογές τον προσεχή Ιούλιο!

Μπροστά στα αδιέξοδα ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ώστε να παγιδεύσει τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν δημοσίως στο θέμα των υποκλοπών ή που σκέφτονται να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους. Πολύ περισσότερο καθώς για το επόμενο διάστημα αναμένεται κεντρική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά (7 Δεκεμβρίου), ο οποίος ναι μεν δεν έχει αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό για το θέμα των παρακολουθήσεων αλλά τώρα το όνομά του είναι στη λίστα, ενώ στις 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να παραβρεθεί στο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη στη Λάρισα ο Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η «λευκή απεργία» υπουργών και βουλευτών, καθώς είναι ελάχιστοι όσοι δημοσίως βγαίνουν να υπερασπίσουν τον πρωθυπουργό και την πολιτική του.

Μπροστά στη θύελλα των αποκαλύψεων αλλά και την πίεση του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σύρεται» στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει, όπως θα πράξει και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στις 6 Νοεμβρίου τα «Παιχνίδια Εξουσίας» αποκάλυπταν πως ο πρωθυπουργός ελπίζει να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, διαφορετικά ο ίδιος θα προχωρήσει σε μια επιθετική κίνηση, ζητώντας πρόταση μομφής.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε στις 7 Νοεμβρίου, με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αντένα. Έγραψε τότε το iEidiseis:

«Από το πρωί της Κυριακής σας είχαν ενημερώσει τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ότι ο πρωθυπουργός θα προκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση με αφορμή τη λίστα για τις υποκλοπές και προκειμένου να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που παρατηρούνται στο κυβερνών κόμμα.

«Σε πρόταση μομφής ελπίζει ο Μητσοτάκης μετά τη βόμβα του «Predator» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ, με υπότιτλο «Το ενδεχόμενο συζητήθηκε εκτενώς και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου για τη διαχείριση των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις με το «Predator» – Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι».

Στη συνέντευξή του στον «Αντένα» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έριξε το γάντι» στον Αλ. Τσίπρα, καλώντας τον να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για να διαπιστώσει πόσο …ενωμένη είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πίσω από επικεφαλής της!

Προφανώς, έψαχνε για κορόιδα- να αναγκάσουν τους βουλευτές του να συσπειρωθούν γύρω από τις πράξεις του αρχηγού τους και την παρακολούθηση ακόμα και υπουργών από το παράνομο λογισμικό! «Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί.

Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης» ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, επιβεβαιώνοντας ξανά τη στήλη. Μένει να φανεί αν η στήλη θα επιβεβαιωθεί και για την τρίτη πληροφορία της στο ίδιο ρεπορτάζ ότι ο πρωθυπουργός, αν ξεκινήσουν δημοσίως οι αντιδράσεις βουλευτών του, θα ζητήσει ο ίδιος ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή!».

Το iEidiseis, αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για εκλογές τον Ιανουάριο.

«Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό – Κορυφή του παγόβουνου ο πόλεμος του Ολυμπιακού με την κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ στις 7 Νοεμβρίου, ενώ ο υπότιτλος σημείωνε: «Η λίστα του Documento με τους πολιτικούς που παρακολουθούνταν, το σκάνδαλο Πάτση και η ακρίβεια που τσακίζει τα νοικοκυριά δημιουργούν νέο πολιτικό τοπίο- Επισπεύδονται οι κάλπες;».

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook