Επιστρέφουν -επιτέλους- στις προπονήσεις οι διεθνείς αθλητές της τεχνικής κολύμβησης

Ένα ευχάριστο γεγονός καταγράφεται για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης και ειδικότερα για τους διεθνείς αθλητές, οι οποίοι θα μπορούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει των υποχρεώσεων που τους περιμένουν στα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Όπως κάνει γνωστό η ΚΟΕ και αφού πρώτα ενέκρινε με απόφαση της την εξέλιξη αυτή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επιτρέπεται στους 33 αθλητές τεχνικής κολύμβησης να ξεκινήσουν να προπονούνται.

Πρόκειται για ένα αίτημα για το οποίο επέμεναν εδώ και πολύ καιρό τα σωματεία της τεχνικής κολύμβησης σε όλη τη χώρα.

Αυτό συνεπάγεται πως από μέρους του Ναυτικού Ομίλου ότι θα μπορούν να προπονούνται πλέον οι αθλητές, Αντώνης Τσουρουνάκης, Ανδρέας Κελαϊδής, Ιάσων Χίνος και Χριστιάνα Σκυλουράκη.

Η ενημέρωση από την ΚΟΕ αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνη η ΓΓΑ για την άδεια προπόνησης των 33 αθλητών / τριών της Τεχνικής

Θετικά ανταποκρίθηκε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο αίτημα της ΚΟΕ, η οποία επανήλθε σχετικά στις 12/1 με νέα επιστολή της, για την άδεια προπόνησης 33 αθλητών / τριών της Τεχνικής κολύμβησης, εν όψει της συμμετοχής τους σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις εντός του έτους.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενημέρωσε σήμερα (15/1) την Ομοσπονδία, ότι “εγκρίνεται ο αριθμός των μελών της εθνικής ομάδας για το άθλημα της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ και μπορείτε να προβείτε στις ενέργειες που περιγράφονται στις οδηγίες…”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ των άλλων στην επιστολή του.

Ο κ. Μαυρωτάς τονίζει επίσης ότι “Με την πεποίθηση ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες η διασφάλιση της προπονητικής δραστηριότητας και της υγείας των αθλητών αποτελεί συλλογική προσπάθεια, προσβλέπουμε στη συνεχή, στενή και εποικοδομητική συνεργασία σας”.

Σημειώνεται ότι, για το θέμα, εκτός της τελευταίας επιστολής προς την ΓΓΑ (12/1), είχαν προηγηθεί άλλες δύο (11 και 29 Δεκεμβρίου 2020).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ