«Επιστρέφουν» δίπλα στον εξεταζόμενο οι εκπαιδευτές οδήγησης

επιστρέφουν-δίπλα-στον-εξεταζόμεν-132071

Στη σκιά των δύο τροχαίων δυστυχημάτων, στα οποία έχαναν τη ζωή τους ο διανομέας και η μαραθωνοδρόμος – ποδηλάτισσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν αύξηση των τροχαίων και του αριθμού των νεκρών και τραυματιών εξαιτίας οδικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων φέτος, συζητήθηκε την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπαναχώρησε από την αρχική του θέση και με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής θα επιτρέψει τελικά την παραμονή των εκπαιδευτών οδήγησης στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξέτασης, δίπλα δηλαδή στον εξεταζόμενο.

Να σημειωθεί ότι η αρχική μορφή του νομοσχεδίου τοποθετούσε τους εκπαιδευτές στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου εξέτασης, ενώ ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης τους έθετε εντελώς εκτός οχήματος. Τελικά, φαίνεται ότι αν και η αρχική αιτιολόγηση της πρότασης να κάθονται οι εκπαιδευτές στο πίσω κάθισμα αφορούσε την πάταξη φαινομένων διαφθοράς και αλλοίωσης του αποτελέσματος της εξέτασης σήκωσε πολύ θόρυβο για το τίποτα αφού το υπουργείο αναδιπλώθηκε και συναίνεσε στη συνέχιση της υφιστάμενης πρακτικής.

Ο κ. Καραμανλής, πάντως, δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ότι θα υπάρξουν αυστηρές δικλείδες ασφαλείας και συγκεκριμένα:

  • Στα οχήματα θα υπάρχει κάμερα που θα καταγράφει πλήρως το εσωτερικό τους.
  • Το οπτικοακουστικό υλικό θα διατηρείται και θα υπόκειται σε ελέγχους.
  • Η διαδικασία θα παρακολουθειται και θα εκτελούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους επόπτες.

Στην εφαρμοστική υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει θα προβλεφθούν πολύ αυστηρές κυρώσεις τόσο για τις σχολές οδήγησης και για τους εξεταστές σε περίπτωση που διαπιστωθεί αλλοίωση της εξέτασης

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook