Επιστρέφει στα Χανιά η γιορτή του Μητρικού Θηλασμού! Την Κυριακή στον Δημοτικό Κήπο

επιστρέφει-στα-χανιά-η-γιορτή-του-μητρ-1308660
Φωτο Αρχείου από την εκδήλωση του 2016

Η νέα παιδική χαρά του δημοτικού κήπου Χανίων, θα φιλοξενήσει την μεγάλη γιορτή του μητρικού θηλασμού, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στα Χανιά!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, διοργανώνει τον 12o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Φέτος, όπως και πέρυσι, εξαιτίας των πρωτόγνωρων και δυσμενών συνθηκών που όλοι και όλες βιώνουμε από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας #Covid19, ο τρόπος διεξαγωγής των εκδηλώσεων της κάθε ομάδας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην κάθε περιοχή. Οι ομάδες του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας, με αίσθημα ευθύνης, θα δώσουν το παρών και αυτή τη χρονιά, είτε πραγματοποιώντας μια συνάντηση-γιορτή δια ζώσης, είτε μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων. Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας,

Η εκδήλωσή μας πλέον αριθμεί 12 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Για τα Χανιά την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού (www.facebook.com/groups/chaniathilasmos/) και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων σας προσκαλεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) στον Δημοτικό Κήπο Χανίων στον χώρο της παιδικής χαράς.

*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook