Επιστρέφει σε Χανιώτικα χέρια το οικόπεδο της ΑΒΕΑ – Σημαντικές εξελίξεις στην επένδυση

επιστρέφει-σε-χανιώτικα-χέρια-το-οικό-927062

Σε Χανιώτικη οικογένεια με ιστορική παρουσία στον χώρο του τουρισμού πέρασε μέρος του οικοπέδου της πρώην ΑΒΕΑ που είχε αποκτήσει η Dimand μέσω της Alpha Bank, ενός εκ των πιστωτών της ιστορικής Χανιώτικης βιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η οικογένεια Περογιάννη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Σαμαριά», ήρθαν σε συμφωνία με την εταιρεία για την απόκτηση σημαντικού μέρους του οικοπέδου από τις καμινάδες και βόρεια.

H εξέλιξη αυτή, δεν αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην δρομολογούμενη επένδυση που περιλαμβάνει ήπια ανάπλαση της περιοχής με πολυτελή ξενοδοχεία και οικιστικό συγκρότημα. Το υπόλοιπο μέρος του οικοπέδου και συγκεκριμένα αυτό που προορίζεται για το συγκρότημα κατοικιών παραμένει στην ιδιοκτησία της «Επενδυτικής Χανίων» που αποτελεί κοινοπραξία την συνεργασία των Dimand – Prodea – EBRD, ενώ αναμένονται εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα ως προς την έναρξη υλοποίησης του σχεδίου, το οποίο αρχικά έφτανε τα 50 εκ. ευρώ, πριν τις αναπροσαρμογές που επέφερε η πανδημία.

Η συνολική έκταση που θα αξιοποιηθεί από τους ιδιώτες φτάνει τα 11,4 στρέματα και αφορά το τμήμα που ανήκε στη Alpha Bank.

Ο Δήμος Χανίων και τα σχέδια ανάπλασης

Το υπόλοιπο τμήμα, έκτασης 3 περίπου στρεμάτων, το οποίο ανήκε στην Τράπεζα Χανίων μέσω της «Κρητικά Ακίνητα» έχει αποκτηθεί από τον Δήμο Χανίων έναντι 5 εκ. ευρώ!

Εκεί, σχεδιάζεται ανάπλαση με ελεύθερο χώρο πρασίνου, χώρα υπαίθριας άθλησης και πάρκινγκ, η οποία σε συνδυασμό με τις συνολικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται στην πόλη, αναμένεται να αλλάξει όλη την εικόνα του παραλιακού μετώπου, φέρνοντας πιο κοντά την ενοποίησης του Παλιού Λιμανιού με τη Νέα Χώρα και τον Κλαδισό, μέσω περιπατιτικής – ποδηλατικής διαδρομής.

Η δωρεά 

Άλλωστε μετά από συνεννόηση Δήμου Χανίων – ιδιωτών και για να διευκολυνθεί το όλο εγχείρημα και να προχωρήσουν τα εκατέρωθεν σχέδια αξιοποίησης των εκτάσεων, η Επενδυτική Χανίων προσέφερε στο Δήμο Χανίων το ποσό των 400.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης.

Τον Ιούνιο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είχε διαπιστωθεί καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων με την δημοτική αρχή να αποδίδει το γεγονός αυτό στις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Πάντως η αδειοδότηση της ανάπλασης βρίσκεται στη φάση των τελικών εγκρίσεων και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Επιστρέφει σε Χανιώτικα χέρια το οικόπεδο της ΑΒΕΑ – Σημαντικές εξελίξεις στην επένδυση

  1. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΑΑΑ
    ΜΠΟΥΤΙΚ ΧΟΤΕΕΕΛ
    ΠΑΝΣΙΟΝ
    AIRBNB
    ΠΑΝΤΟΥΥΥΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!
    ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΜΑ ΟΡΘΙΟ!!!!
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ ΓΟΡΓΑ ΣΤΑ ΑΙΡΒΝΒ!
    ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ! ΝΙΚΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!

  2. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ) ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ 10 πμ ΕΩΣ 10 μμ.

  3. αναπτυξη ρεεεεεε

    ΜΠΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ @@ ΟΛΑ!!!

    ΠΑΡΚΟ ΘΕΛΕΤΕ ??? ΝΑΑΑΑ!!!!!

    και να μας κοροιδευει ακομη κι ο ζαρπ με τιτλο στα χερια χανιωτων το οικοπεδο!!! χαχαχαχχαχαχαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook