Επιστρέφει οδικώς η 26χρονη που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη – «Της ζήτησαν να πληρώσει για το χειρουργείο», καταγγέλλει ο πατέρας της

επιστρέφει-οδικώς-η-26χρονη-που-τραυματ-1566298

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας η 26χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Η νεαρή κοπέλα θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη οδικώς και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Τη μεταφορά της 26χρονης που τραυματίστηκε στην φονική έκρηξη στην πολυσύχναστη λεωφόρο Ιστικλάλ έχει αναλάβει το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Η νεαρή κοπέλα είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με ένα γκρουπ και αυτή την στιγμή, πλην των ανθρώπων της ελληνικής πρεσβείας, δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο κοντά της. Η 26χρονη βρίσκεται σε σοκ και έχει θραύσμα στο πόδι, αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της 26χρονης, προσθέτοντας «τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, που επίσης μίλησε στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «Πήρα κατευθείαν τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ήταν άμεση η ανταπόκριση και τον ευχαριστώ, ενημερώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η πρεσβεία μας και το παιδί πλέον θα έρθει οδικώς το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για να νοσηλευθεί».

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πλεύρη που αμέσως επικοινώνησε μαζί μου και με καθησύχασε πως το παιδί θα έρθει στην Ελλάδα και θα νοσηλευθεί όπως πρέπει με δαπάνες του Δημοσίου», είπε ο πατέρας της τραυματισμένης Ελληνίδας.

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε και ακόμη έναν φόβο της οικογένειας, πέραν της παροχής της βέλτιστης ιατρικής φροντίδας στην Ελληνίδα, αναφέροντας ότι «η οικογένεια φοβήθηκε και μήπως προσπαθήσουν να μπλέξουν και το παιδί στην έκρηξη».

Μητέρα 26χρονης: Ευτυχώς την βοήθησαν οι άνθρωποι εκεί 

«Το παιδί μου γλίτωσε με τη βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού» αναφέρει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην επίθεση της Κωνσταντινούπολης μιλώντας στο Open. «Με πήρε το παιδί κι έκλαιγε. Την έπαιρνα αλλά δεν την έβρισκα, δεν έπιαναν τα κινητά, το είχε χάσει δεν ξέρω. Ευτυχώς την βοήθησαν, βγήκαν από τα μαγαζιά και τους μάζεψαν. Μέχρι και παπούτσια της έδωσαν οι άνθρωποι» είπε η μητέρα της κοπέλας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook