Επιστράτευση… για κλάματα! Γιατρός σε ΜΕΘ χωρίς εμβόλιο και εθελοντές που… ήδη υπηρετούσαν! Video

επιστράτευση-για-κλάματα-γιατρός-σε-1184924

Με… αμέτρητα προβλήματα γίνεται η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν γιατροί μιλώντας στο MEGA, αλλού επιστρατεύονται επαγγελματίες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ενώ αλλού επιστρατεύονται σε νοσοκομεία γιατροί που… ήδη υπηρετούν εθελοντικά σε άλλες κλινικές!

«Έχω κληθεί να παρέχω υπηρεσίες ανεμβολίαστη»

Η πνευμονολόγος κ. Κατερίνα Αναπλιώτη δήλωσε πως έχει κληθεί να υπηρετήσει σε ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό ανεμβολίαστη.

Όταν ρώτησε τους αρμόδιους για το θέμα, της είπαν να κάνει υπομονή γιατί πολλοί συνάδελφοί της περιμένουν να εμβολιαστούν.

«Είναι η πρώτη μέρα που παρουσιάζομαι στον Ερυθρό. Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου.

Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε πόσοι από τους συναδέλφους που έχουν επιταχθεί είναι εμβολιασμένοι, και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάρουν μια μικρή αναβολή»». Επίσης στάθηκε στο πρόβλημα προσαρμογής στο δημόσιο σύστημα υγείας που έχουν οι γιατροί που για χρόνια ιδιωτεύουν.

«Πέραν του εθνικού συστήματος υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Δώδεκα χρόνια τώρα ιδιωτεύω. Ένας γιατρός που είναι στο ιατρείο του έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα δημόσια νοσοκομεία, και αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Επιστράτευση γιατρού που… ήδη βοηθούσε εθελοντικά

Την ίδια ώρα, γιατρός που είχε υπογράψει σύμβαση για εθελοντική εργασία με το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, πήρε χαρτί επιστράτευσης για αλλού!

«Είχε έρθει συνάδελφος εθελοντικά, είχε υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο, και εχτές του ήρθε χαρτί επιστράτευσης για άλλο νοσοκομείο. Υπάρχουν και τέτοια ευτράπελα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» είπε η Μαίρη Αγρόγιαννη, παθολόγος της μονάδας Covid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Η κ. Αγρόγιαννη σημείωσε πως δεν υπάρχουν αρκετοί θάλαμοι ούτε κρεβάτια, και πως θα πρέπει να επιταχθεί όλος ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

«Οι συνάδελφοι που έρχονται, που είναι όλοι χρήσιμοι και όλους τους θέλουμε, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των διασωληνωμένων στους θαλάμους, και το ότι δεν έχουμε κρεβάτια. Για αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας με όλες τις δομές του, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος είναι γύρω στους 5-6. Δεν μιλάμε για 5-10 κρεβάτια. Ζητάμε να ενταχθεί πλήρως ο ιδιωτικός τομέας και οι δομές τους στη μάχη. Στο Σωτηρία που προκηρύχθηκαν θέσεις για 20 πνευμονολόγος, έστειλαν τα χαρτιά τους 80 συνάδελφοι. Πρέπει να προσληφθούν αύριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook