Επιστολή Βάμβουκα για δημοτικό κήπο και πράσινο

επιστολή-βάμβουκα-για-δημοτικό-κήπο-κ-1297694

Ένα βιβλίο για τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, δώρο στον αντιδήμαρχο πρασίνου

Σας δωρίζω, κ. αντιδήμαρχε, αυτό το θαυμάσιο βιβλίο για τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, γιατί ακόμη και τα δέντρα σε αυτή την πόλη έχουν μια ιστορία, την οποία δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεριζώσετε.

Τα έργα που εκτελείτε στον Δημοτικό Κήπο τα βρήκατε έτοιμα, προετοιμασμένα από τη δικιά μας δημοτική αρχή, φοβάμαι όμως ότι τα κακοποιείτε και μάλιστα υπερηφανεύεστε γι’ αυτό. Κόβονται και «αραιώνονται» υπεραιωνόβια δέντρα, πολλά από τα οποία βρίσκονται εκεί από την εποχή του Ρεούφ Πασά, που τον ίδρυσε το μακρινό 1870.

Η φωτογραφία με τα κομμένα δέντρα που παραθέτω είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Δυστυχώς αυτές τις μέρες αποδεικνύετε ότι ο κύριος δήμαρχος και η δημοτική σας αρχή με μια σειρά πράξεις, όπως ο τρόπος που «καθαρίσατε» με μπουλντόζες ιδιωτική δασική έκταση και η «απογύμνωση» των δέντρων στην Πύλη της Άμμου –στο οποίο αναφέρεται η οικολογική πρωτοβουλία – εκφράζετε μια επικίνδυνη νοοτροπία, μίγμα άγνοιας, αυθαιρεσίας και ιδιοκτησιακής νοοτροπίας στα δημόσια πράγματα.

Διαβάστε με προσοχή αυτό το βιβλίο, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να εκτιμήσετε την ιστορία της πόλης μας και να δείτε το πράσινό της με διαφορετική ματιά.

Θα αναμένουμε εξηγήσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Τάσος Βάμβουκας

τ. Δήμαρχος Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook