Τι ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων από Άδωνη και Σταϊκούρα για τα ενοίκια των επιχειρήσεων

τι-ζητάει-ο-εμπορικός-σύλλογος-χανίων-983704

«Κύριε Υπουργέ δεν πρέπει να αφήσετε τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν.»

Επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, ζητώντας να τακτοποιηθεί το ζήτημα των μισθωμάτων για τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ζητά από την κυβέρνηση να διευθετήσει οριστικά το ζήτημα με μείωση των ενοικίων της επαγγελματικής στέγης για όλες τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε επλήγησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

«Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων τονίσαμε εξ αρχής τις σοβαρές συνέπειες στην οικονομία του lockdown και τονίσαμε πώς πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί η μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ζητήσαμε και εμείς και πολλοί εμπορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα αφορούσε τα ενοίκια στα καταστήματα που επλήγησαν από την πρωτοφανή αυτή κρίση.

Δυστυχώς η μείωση του τζίρου στα καταστήματα για τον μήνα Ιούλιο είναι τεράστια ειδικά σε μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Κρήτη,  με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να απειλούνται με κλείσιμο έως το τέλος του έτους και η απειλή των λουκέτων και της ανεργίας είναι ορατή πλέον περισσότερο από ποτέ.

Το θέμα των μισθώσεων απαιτεί μια συνολικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας διαχείριση. Θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης μέχρι και το τέλους του έτους 2020 σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε επλήγησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η οριστική διευθέτηση του προβλήματος θα λάβει χώρα μόνο εάν ο χαρακτήρας του μέτρου αποκτήσει οριζόντιο χαρακτήρα για ολόκληρο τον κλάδο του Εμπορίου (ΚΑΔ 45, 46 & 47) έως το υπόλοιπο του έτους.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου θα αναχαιτίσει, έστω και εν μέρει, τις αρνητικές διαστάσεις της πανδημίας, ενώ θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες στους πληττόμενους εμπόρους να ανακάμψουν και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά το καταναλωτικό κοινό στα καταστήματά τους.

Κύριε Υπουργέ δεν πρέπει να αφήσετε τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν. Θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα στον κοινωνικό ιστό της χώρας και δεν θα μπορέσει να ανακόψει το κύμα ανεργίας που θα ακολουθήσει τα χιλιάδες λουκέτα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook