Επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Αγία Σοφία

Επιστολή στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Rik Daems, απέστειλε η βουλευτής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας την γνωμοδότηση του αρμόδιου νομικού οργάνου του Συμβουλίου (Venice Commission) σχετικά με την μονομερή απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Η πρώην υπουργός υπενθύμισε τη σημασία των πολιτιστικών μνημείων στο πλαίσιο της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων και υπογράμμισε τον ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προστασία πέραν της δημοκρατίας και των πολιτισμικών και πολιτιστικών αγαθών.

Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε την αξία του μνημείου για την χριστιανική κοινότητα παγκοσμίως, και τις αρχές του σεβασμού και ελευθερίας που αυτό συμβολίζει για όλες τις θρησκείες και πολιτισμούς και σημείωσε τη μη νομιμότητα του εγχειρήματος της Τουρκίας, δεδομένης της αναγνώρισης και προστασίας της Αγιάς Σοφιάς, από διεθνείς συμβάσεις, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό τό γράμμα ειναι ο ορισμός του σανού γιά τό λαό είναι κάτι που ο καθένας από μάς μπορεί να στείλει, τώρα περιμένουμε το δεύτερο γράμμα στον αδελφό της να απαγορευτεί η λειτουργία του τζαμιού στην Αθήνα και να επιστραφούν όλοι οι παράνομοι μουσουλμάνοι στην Τουρκία ΤΩΡΑ να προλάβουν να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία μεθαύριο.
    Όσο δεν διώχνουμε όλους τους πολιτικούς ΑΝΑΙΞΕΡΕΤΩΣ που έχουν μπει μέχρι σήμερα στην Βουλή από ΟΛΑ τα κόμματα και να αναλάβουν
    νέοι, μορφωμένοι, ικανοί, έξυπνοι, φιλέλληνες πολιτικοί θα παθαίνουμε ζημιές και θα σερνόμαστε στο χώμα νά μας πατάνε ΟΛΟΙ, ιδιώτες, (λαθρομετανάστες, εγκληματίες, συμμορίες, ), εταιρείες, ( Novartis, Ziemens, κλπ) και κράτη (Ε.Ε.τουρκία, πακιστάν, αλγερία, μπαγλαντές,
    αλγερια, κονγό, νιγηρία, αφγανιστάν, ινδία, βαλκάνιοι, ανατολικοευρωπαιοι, ρωσογεωργιανοί, κλπ). Καί όλα αυτά γιατί μια μερίδα του λαού, ( από 50 και πάνω ), εξακολουθεί να στηρίζει μέ την ψήφο του 10 οικογένειες οι οποίες καταστρέφουν και προδίδουν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια ( θα λογοδοτήσουν βέβαια κάποια στιγμή σίγουρα) αλλά προς το παρόν μένουν στο απυρόβλητο. Οι ψηφοφόροι τους βέβαια πληρώθηκαν για την προδοτική ψήφο τους αφού καταστράφηκαν οικονομικά και σιγά σιγά χάνουν τα πάντα. Δυστυχώς κατέστρεψαν και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τώρα μένει να πληρώσουν οι πολιτικοί οταν θα στεγνώσουν οι ψήφοι των ….ηλιθίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ