Επιστολή με λάθος αποδέκτη… Ζητούν να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση Βαρδάκη

Άρχισαν τα όργανα στον Δήμο Χανίων με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση που θα επιφέρει η απόφαση του Τάσου Βάμβουκα να αποσύρει την στήριξη του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» από την Δημοτική Αρχή.

Σε 10 μέρες από σήμερα, στις 31 Οκτωβρίου, η θητεία των αντιδημάρχων ολοκληρώνεται και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, καλείται να προχωρήσει ή όχι στην ανανέωσή τους. Ως γνωστόν, η παράταξη Βάμβουκα συμμετέχει στο σχήμα της διοίκησης με δύο αντιδημάρχους, τον Γιώργο Ξανθουδάκη και τον Αντώνη Βαρδάκη, οι οποίοι διατηρούν τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονταν ήδη από την θητεία Βάμβουκα, δηλαδή τα τεχνικά έργα και την παιδεία, αντίστοιχα.

Μια κίνηση συμβολισμού αλλά και ουσίας καθώς σηματοδοτούσε την συνέχεια στην διοίκηση του Δήμου σε δύο σημαντικούς τομείς και η οποία -εκ του αποτελέσματος- κρίθηκε και ως επιτυχημένη, δεδομένης της κοινής αποδοχής των δύο αυτών προσώπων στην κοινωνία.

Τι γίνεται όμως με την απόφαση για την αποχώρησή τους και τι εξυπηρετεί; Εφόσον η κοινή αίσθηση είναι ότι και οι δύο έχουν ενσωματωθεί -χωρίς να αφομοιωθούν- στην διοίκηση του Δήμου, συνεχίζοντας αυτό που έκαναν, δηλαδή… την δουλειά τους. Αφού και εικόνα των συνεχιζόμενων έργων έχουν και εμπειρία από διοίκηση και διατηρούν χαμηλούς τόνους, χωρίς να εμπλέκονται σε μικροπολιτικά.

Ειδικά για τον κ. Βαρδάκη, τις τελευταίες μέρες υπάρχει η αίσθηση ότι δεν συμμετείχε στην λήψη αυτής της απόφασης ενώ υπάρχει και μια πίεση για να παραμείνει στην θέση του. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει, όσο η παράταξη Βάμβουκα διατηρεί την απόφασή της και όσο ο ίδιος παραμένει μέλος της παράταξης. 

Ενδεικτική του κλίματος είναι η επιστολή του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Χανίων – Ρεθύμνης που ζητά από τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη: 

«ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη
Κοιν.: Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμοι Σύμβουλοι,
Τα τελευταία χρόνια στη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έχετε εμπιστευθεί τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Βαρδάκη ο οποίος με το έργο, το ήθος του, την ευπρέπειά του και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, έχει τιμήσει την εμπιστοσύνη σας.
Ο Σύλλογος μας έχει μία εξαιρετική συνεργασία μαζί του κι έχει καταφέρει να επιλύσει πληθώρα προβλημάτων στον ευρύτερο χώρο της Σχολικής Κοινότητας.

Πληροφορηθήκαμε ότι τις επόμενες μέρες επίκειται η παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως ΔΕΝ κάνετε δεκτή την επικείμενη παραίτηση και τον μεταπείσετε να παραμείνει στη θέση του, συνεχίζοντας το σημαντικό του έργο μιας και η ευρύτερη σχολική κοινότητα του Δήμου Χανίων χρειάζεται άτομα σαν και αυτόν.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας και δεν θα αποδεχτείτε την εν λόγω παραίτηση».

Επιστολή που θέτει ζητήματα ουσίας αλλά σε… λάθος αποδέκτη, αφού δεν είναι ο νυν Δήμαρχος που κρατά τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα στα χέρια του αλλά ο πρώην…

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Ολως τυχαιως μια επιστολη προς τον δημαρχο.επικοινωνιακα κολπα που ο σημανδηρακης μας εχει συνηθισει.
  Τελικως που ειναι η ιδιαιτερη επιτυχια οπως γραφει το αρθρο των δυο αντιδημαρχων;ποια μεγαλεπιβολα τεχνικα εργα γινονται στα Χανια και δεν το ξερουμε.εκτος αν ζουμε σε αλλη πολη.
  Αυτοβαυκαλιζονται δημαρχοι και αντιδημαρχοι τωρα 30 χρονια στα Χανια.Σε μια πολη που εχει αφεθει στο ελεος.
  Πηγαινετε μια βολτουλα μεχρι το Ρεθυμνακι να δειτε πως αλλαζει εικονα μια πολη.
  Οι ασφαλτοστρώσεις δεν ειναι νεα τεχνικα εργα ειναι εργα συντηρησης του οδικου δικτυου.αυτονοητα για μια πολη.
  Στα Χανια δε γινεται απλα, ΤΙΠΟΤΑ.
  Στην Πολεοδομια θα αλλαξει κατι; Μηχανικοι και πολιτες ταλαιπωρουμαστε ασυλληπτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ